SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Yerlikaya açıkladı: Sınıra 81 kilometrelik beton duvar

Bakan Yerlikaya açıkladı: Sınıra 81 kilometrelik beton duvar

12 Kasım 2023 Pazar - 15:18




Ağrı'da konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sınır güvenliğine ilişkin son bilgileri aktardı.





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı Gürbulak Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Sınır Güvenliği Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Ağrı'daki İran sınırında yapılan çalışmaları paylaşan Yerlikaya, 84 kilometrelik sınırın 81,3 kilometrelik kısmına modüler beton duvar inşa edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Ağrı ile İran sınır uzunluğumuz 84 kilometre. 81.3 kilometrelik kısmına modüler beton duvar ve devriye yolu yaptık. 59 adet elektrooptik kule inşaatı tamamlandı. 164 kamera ile yasa dışı geçişlere müdahale edilmekte. Sınır güvenliği faaliyetleri 2 tabur ve hudut karakolu ile yönetiliyor.

Hudut birliklerimizin gerisinde il jandarma özel harekat taburu ve komando bölüğü ile tedbirleri almış bulunuyoruz. İHA ve SİHA'larımız da aktif görev alıyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla buradadır. Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir. Düzensiz göç ile mücadelede olmazsa olmazımızdır.

Milletimizin duası bizimle, desteği bizimle. Huzur ve güven içinde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap