SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Soylu Trabzon’da! Önemli açıklamalar…

Bakan Soylu Trabzon’da! Önemli açıklamalar…

31 Mart 2017 Cuma - 16:46




TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğünün Trabzon’da ki açılış programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un en önemli meselesini açıkladı…





Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl koordinatörlüğü tarafından bugün bir otelde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla IPARD 1 Yatırımlarının toplu açılış töreni düzenlendi. 

Toplamda 81 milyon 721 bin TL yatırım tutarına sahip, 116 projenin açılışının yapıldığı programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, İlçe Belediye Başkanları ile kamu kurumlarının müdürleri ve IPARD 1’den destek alan yatırımcılar katıldı.  Programın açılışını ise TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu yaptı. Aydoğdu, IPARD 1 Projeleri kapsamında Trabzon’da yapılan 116 proje ile ilgili bilgiler verdi. 

TRABZON’UN EN ÖNEMLİ MESELESİ…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, özetle şu şekilde konuştu:  “TKDK önemli başarılara imza attı. Bu projelerle Türkiye çapında sağlanan istihdam 56 bin 918.. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Trabzon projeleri 116 adet, oluşturduğu istihdam 1122 kişidir.  Ayrıca TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğünün kırsal turizm sektöründe 40 projeyi destekleyerek Türkiye il birincisi olması bizim için gurur vesilesidir.  Şehrimizin en önemli ekonomik meselelerinden birisi istihdam meseledir.

Benim bütün yaptırdığım araştırmalarda Trabzon’da vatandaşın birinci meselesi istihdam ve iş meselesidir. Trabzon’un en büyük potansiyeli insan potansiyeli. Biz hareketli, genç dinamik zekaya sahip ve bu zenginliğimizi şehrimiz adına olumlu yönetirsek ülkemiz adına ciddi katkılar sağlayacağımıza ve refah oluşacağına inanıyoruz. 


TRABZON’DA Kİ POTANSİYEL

Trabzon’da mevcut işsiz kadrosu kadar, devlet kadrosu almak, iş arayan herkese devlette veya belediyede işe koymak bizim sorunumuzu çözmez. Böyle bir hal Trabzon’u kalkındırmaz. Bizim için önemli olan iş arayan insanlarımızı, üretim sektöründe, özel teşebbüste yeni markalarla buluşturmaktır. Sağladığımız işin üretime doğrudan katkısı esastır.

Şehrimiz ancak bu şekilde kalkınabilir. Eğer bunu yaparsak Trabzon insanının potansiyelini geleceğe yansıtmış oluruz. Bu projelerde ki 1 istihdam benim gözümde kamudaki 5 istihdamdan daha önemli.  Bu şehir güzelleştikçe ve kalkındıkça hem biz hem de çocuklarımızın hayatı hem de Türkiye’nin tümü daha da güzelleşir. İnşallah bunu hep birlikte sağlayacağız.

Bu şehre ve bu şehrin insanına inandığımı bir kez daha söylemek istiyorum. Burada ki yatırımcıları ayrıca tebrik etmek istiyorum. Bu yatırımların önemli bir bölümü son dönemlere rastlayan yatırımlardır. Türkiye’nin etrafının çerçevelendiği, moralinin motivasyonunun düşürülmeye çalışıldığı bir dönem içinde bizim hemşerimizin, ticaret erbabımızın bu anlamlı yatırımları ile çok önemli işlere imza atılmaktadır. Bilsinler ki tüm meselelerde yanlarındayız. Burada bir istihdamın artması bili bizim için önem taşımaktadır. 

TRABZON’DA 9 BİN İSTİHDAM... 


Trabzon’da son aldığımız rakamlarda 9 binin üzerinde bir istihdam gerçekleşmiştir…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap