SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Koca'dan atama açıklaması: Mülakatsız 27 bin personel

Bakan Koca'dan atama açıklaması: Mülakatsız 27 bin personel

05 Mart 2024 Salı - 12:14




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 bin sözleşmeli personelin herhangi bir mülakat süreci olmadan atamalarının yapıldığını belirtti. Koca, kurayla 8 bin işçi alımı konusunda ise "Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve You Tube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 bin sözleşmeli personelin herhangi bir mülakat süreci olmadan atamalarının yapıldığını belirtti. Koca, kurayla 8 bin işçi alımı konusunda ise "Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve You Tube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, 27 bin personel alımıyla ilgili sürece ilişkin soruyu yanıtlarken ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını açıkladığını hatırlatarak "Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler" dedi.

CANLI YAYINLANACAK

Sağlık Bakanlığına ayrıca İş-Kur'a yapılan başvurular arasından kurayla 8 bin işçi alımı da yapılacağını ifade eden Koca, "Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve You Tube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" diye konuştu. Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Sınavı sonuçlarının önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından açıklanacağını belirten Koca, "Son çıkan yasada yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacaklar. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap