SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Koca’dan corona aşısıyla ilgili yeni açıklama

Bakan Koca’dan corona aşısıyla ilgili yeni açıklama

01 Nisan 2021 Perşembe - 19:09




Dünya Sağlık Örgütü'nün brifinginde açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye’nin yerli aşı üretim çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kısa zamanda kendi aşımızı üreteceğimize inanıyoruz" ifadesini kullandı.





DSÖ brifinginde yaptığı konuşmada corona salgına ve aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca şu ifadeleri kullandı:

* Her ne kadar şu anda aşı üreten ülkeler arasında yer almasak da, temin ettiğimiz aşıların bir kısmını sağlık çalışanları için kullanılmak üzere farklı ülkelerle paylaştığımızı da eklemek isterim.

* Şunu da vurgulamak isterim ki, Türkiye'nin yerli aşı üretim çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kısa zamanda kendi aşımızı üreteceğimize inanıyoruz.

* 2021'in bir günü değil, 2021 yılı sağlık çalışanlarına adanmıştır. Yıl boyunca, bu kapsamda birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Türkiye olarak sürece en aktif katkıyı verme kararlılığındayız.

* DSÖ ile birlikte, sağlık çalışanlarına adanmış anıt görevi de görecek dijital bir platform kurma hazırlığındayız.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap