SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kacır: Güneş paneli üretiminde başarılarımız ortada

Bakan Kacır: Güneş paneli üretiminde başarılarımız ortada

26 Ekim 2023 Perşembe - 13:05




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Türkiye-Türkmenistan İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu.





Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türk firmalarımız ve yatırımcılarımız Türkmen kardeşlerimizin kalkınma yolculuğunda her zaman destek olmaya hazırdır. 1992 yılında imzalanan yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmasının yenilenmesi devlet başkanlarımızın 5 milyar dolar ticaret hacmine erişebilmek için önemli bir adım olacak.

Ortak tarihi, dili, dini ve kültürü paylaştığımız Türkmen dostlarımızı Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmaya, ülkemizin sunduğu fırsatlardan istifade etmeye davet ediyoruz. Bu vesile ile sayın Cumhurbaşkanının konuşmalarında ifade ettiği ortak yatırım fonu vizyonunu değerli bulduğumuzu ifade etmek isterim.

Küresel krizlere dayanıklı bir ekonomi, güçlü Ar-Ge, üretim ekosistemini inşa ettik. İhracatımız 254 milyar doları aştı. Ülkemizin büyümesini sürdüreceğiz. Son dönemde bölgemizde yaşanan savaşlara rağmen Türkiye ekonomisini ve yatırım iklimini güvende tutmayı başardı.

"GÜNEŞ PANELİ ÜRETİMİNDE BAŞARILARIMIZ ORTADA"

Türkmenistan enerji alanında yaptığı yatırımlarda dünyada kendinden söz ettirdi. Doğal gaz üretiminde tarihi rekor kırdı.


Güneş paneli üretiminde başarılarımız ortada. Türkiye bugün dünyada 4’üncü, Avrupa’da lider ülke. Tek bir alan üzerinde yapılan dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali Karapınar güneş enerjisi santrali elektrik üretimine başladı.

Bugün KOSGEB ile Türkmenistan, sanayiciler ve girişimciler birliği arasında eylem planını imzalıyor olacağız. Bu eylem planının firmalarımızın imzalayacağı mutabakat metninin yeni yatırımlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bizler yeni iş fikirlerinin ve projelerinin somutlaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap