SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Işık: ''Havacılık ve Uzay alanında yeni döne

Bakan Işık: ''Havacılık ve Uzay alanında yeni döne

08 Mayıs 2016 Pazar - 12:55




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Tamamen milli kazanımların hedef alınacağı Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı ile Türkiye'de havacılık ve uzay





ÇALIŞMA ORTAMI HAZIRLANIYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK), Türk Hava Kuvvetleri'nin katkılarıyla 11-12 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştireceği "Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı"na ilişkin,  değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işık,"Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı ile Türk akademisyen, kamu kurum ve kuruluşlarına, geleceğin havacılık ve uzay yol haritalarına katkı sağlayabilecekleri ortak bir çalışma ortamı oluşturulacak." dedi.

Işık, tamamen milli kazanımların hedef alınacağı etkinlikle, Türkiye'de havacılık ve uzay alanında yeni bir dönem başlayacağını söyledi.

''HABERLEŞME AMAÇLI İNSANSIZ UÇAK''


"2016-2023 döneminde 14-20 kilometrede en az 1 hafta uçabilen sivil ve askeri kullanıma yönelik uzaktan algılama, gözlem, keşif ve bölgesel haberleşme amaçlı insansız uçağın yapılması amaçlanıyor."

Işık, 2020-2030 döneminde ise 20 kilometre ve yukarısı için havadan hafifzeplin platformlarının geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap