SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Güler'den KAAN vurgusu! Bir ülkeyle daha anlaşma imzalanmak üzere

Bakan Güler'den KAAN vurgusu! Bir ülkeyle daha anlaşma imzalanmak üzere

12 Ağustos 2023 Cumartesi - 15:45




Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yerli ve milli uçak KAAN'ın projesi için Azerbaycan ile anlaşma imzalandığını bir ülke ile daha anlaşmanın yakın olduğunu söyledi.





Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sabah Gazetesi ve A Haber'in Ankara Temsilcilerine gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zap'ın büyük bir bölümünün temizlendiğini söyleyen Bakan Güler, terörle mücadeleyle ilgili son durumu paylaştı. Suriye'de güvenliğin sağlanmadan terk edilmeyeceğini belirten Bakan Güler, F-16 konusunda ise somut adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Milli Muharip Uçak KAAN'ın projesiyle ilgili de önemli bilgiler veren Bakan Güler açıklamaları şöyle;

Pençe Kilit Harekâtı Mehmetçiğin büyük fedakârlık ve kahramanlığı ile başarılı bir şekilde devam ediyor. Harekâtın icra edildiği Zap bölgesinin terör örgütünün tahkimatının ve faaliyetlerinin yoğun olduğu biliniyordu. Nisan 2022'de Pençe Kilit Harekâtına başladığımızda ve terör örgütünün inlerine tek tek girdiğimizde örgüt tarafından dağların içerisine kazılarak oluşturulan birbirine bağlı çok katlı mağara/sığınak yapısının, mühimmat ve yiyecek stoklarının bilinenden çok daha fazla olduğunu gördük. Mağaraların içerisine telli haberleşme sistemleri bile kurmuşlar. Mağaralarda 6-9 aylık yiyecek ve mühimmat stoklamışlar. Her yeri mayın ve el yapımı patlayıcılarla tuzaklamışlar.

MEHMETÇİK SİLAH ARKADAŞLARININ KANINI YERDE BIRAKMAYACAK


Mehmetçik, bu bölgenin büyük bir bölümünü temizledi. Şu anda da arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Tüm mağara ve sığınıklara tek tek giriliyor. Kendilerini bekleyen sondan kaçamayacağını bilen teröristler, taciz ve saldırı girişiminde bulunuyorlar. Maalesef şehitlerimiz oluyor. Bu saldırı ve tacizlere anında gereken karşılık veriliyor. Mehmetçik silah arkadaşlarının kanını bugüne kadar yerde bırakmadı bundan sonra da bırakmayacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap