SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Güler: PKK'nın hareket kabiliyeti bitme noktasında

Bakan Güler: PKK'nın hareket kabiliyeti bitme noktasında

23 Ağustos 2023 Çarşamba - 14:58




Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hakkari’ye gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadeleye ilişkin mesajlar verdi.





Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hakkari’ye gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, öğretmenevinde gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Güler, "Hakkârili hemşehrilerimiz; millî ve kültürel değerlerimize bağlı, misafirperver, sıcakkanlı, aynı zamanda Hakkâri’nin haşmetli dağları gibi sarsılmaz dik duruşlarıyla bilinen mümtaz insanlardır. Bu bakımdan Hakkâri’de sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, sıcak karşılama ve misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Toplumu bilgilendirme gibi son derece kritik bir görev üstlenerek hayatımızın her alanında önemli bir yer tutan değerli basın mensuplarımıza da hoş geldiniz diyorum. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hakkâri; köklü tarihi, eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla ülkemizin en güzide şehirleri arasında yer almakta. Cumhuriyetin serhat şehri olan Hakkâri, sahip olduğu konum itibarıyla da stratejik ehemmiyeti oldukça yüksek bir şehir” dedi.

"TERÖRDEN TEMİZLENEN DAĞLARIMIZDA, YAYLARIMIZDA GENÇLERİMİZ ARTIK RAHATÇA KAMP YAPIYOR, DAĞCILIK SPORUNU İCRA EDİYOR”

“Devletimiz Hakkâri’nin önemini bilmekte ve buraya büyük önem vermektedir” diyen Bakan Güler, şöyle devam etti:

“Zira bir devletin temel görevi; vatandaşlarının güvenlik ve huzurunu sağlamak, aynı zamanda refahını temin etmektir. Bu kapsamda, yıllardır büyük bir azim ve gayretle terörle mücadele ediyoruz. Son yıllarda sizlerin de yakından takip ettiği üzere kahraman Mehmetçiğin fedakârlık ve özverisiyle terörle mücadelede büyük başarılar elde edildi. Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen etkili operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbeler vuruldu. Çok şükür artık Hakkâri’nin güvenliği, sınırlarımızın ötesinden sağlanmakta. Örgütün içeride hareket kabiliyeti de bitme noktasına getirildi. Bölge terörden temizlendikçe, güvenlik ve huzur temin edildikçe Hakkâri’ye yapılan yatırımlar hız kazandı. Hükümetimiz tarafından yürütülen hizmet siyasetiyle ulaştırmadan sağlığa, eğitimden spora, tarımsal kalkınmadan hayvancılığa, çevre-şehircilikten turizm ve kültüre kadar her alanda büyük yatırımlar hayata geçirildi, geçiriliyor. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla daha müreffeh bir Hakkâri için var gücüyle çalışıyor. Artık, Hakkâri’nin dillere destan olan doğal güzellikleri gün yüzüne çıkıyor. Hakkâri yaylaları, kafileler halinde yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Başta sportif faaliyetler ve gençlik festivalleri olmak üzere sosyo-kültürel etkinlikler güvenle ve huzurla icra ediliyor. Terörden temizlenen dağlarımızda, yaylarımızda gençlerimiz artık rahatça kamp yapıyor, dağcılık sporunu icra ediyor. Hakkârili gençlerimiz, sporun her branşında büyük başarılara imza atarak şehrin gururu oluyor. Başta hayvancılık olmak üzere şehrin ekonomisi her alanda gelişiyor, bölgenin imaj ve itibarı da her geçen gün daha fazla yükseliyor. Dört mevsim turizm potansiyeli olan ve Doğu Anadolu’nun bu alandaki yeni parlayan yıldızı Hakkâri’nin, önümüzdeki dönemde bu kabiliyetlerini daha iyi değerlendirerek hak ettiği konuma ulaşması için gereken desteği vereceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap