SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan değil gören vekile ihtiyaç var

Bakan değil gören vekile ihtiyaç var

16 Ekim 2015 Cuma - 09:54








Cumhuriyet Halk Partisi Giresun 2. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Basri Gürsoy seçim çalışmalarını Karadeniz Gazetesi’ne değerlendirdi. Gürsoy, “Artık milletimiz kimin ne olduğunu iyi biliyor. Giresun’un bakana değil sorunları gören vekile ihtiyacı var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun 2. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Basri Görsoy seçim çalışmalarını değerlendirdi. Karadeniz Gazetesi Giresun İl Temsilcisi Erkan Başkıran’ın sorularını yanıtlayan Görsoy, önemli açıklamalarda bulundu. “Biz tüm Giresunluların milletvekiliyiz” sözleriyle açıklamasına başlayan Gürsoy, “Artık milletimiz kimin ne olduğunu iyi biliyor. Biz tüm Giresunlunun milletvekiliyiz, burada eksikleri de çok çok iyi biliyoruz. Bunun için aday oldum. Hizmet için ben de varım diyerek, tüm partililerimizin de desteğini arkamıza alarak saygıdeğer Giresunlular ile birlikte yolumuza hızla devam ediyoruz” dedi.

Gürsoy, “Burada birlik ve beraberlik içinde olursak çok işleri de başarırız, bunun için tüm Giresunlulardan destek istiyorum. Giresun’un eksiklerini çok iyi biliyorum. Giresun’un en büyük geçim kaynağı olan fındık dahi yok olma durumunda. Giresun ve birçok ilçesindeki fındık fabrikalarının kapandığını yıllardır söylüyoruz. Yine seka kağıt fabrikası, hamsi fabrikası gibi birçok fabrika ve işyerleri de kapanmıştır artık. Bunlara boyun eğemeyiz. Bunun için önümüzdeki seçimde sandık başında CHP ile bizlerin yanında olarak oylarınızı bize verin. Giresun’un bakana değil gören milletvekiline ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

KÖY MESAİLERİ BAŞLADI

Çalışmalarına ilçe ve köy ziyaretleri ile devam eden Gürsoy, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ve İlçe Başkanı Nezir Kelleçi ile birlikte köylerde tüm gün mesai yaptı. Piraziz’in köylerinde, merkez köy kahvehanelerinde yöre halkıyla buluşan Gürsoy, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, CHP İlçe Başkanı Nezir Kelleçi ile birlikte köy halkını dinledi ve yapmak istediklerini anlattı. Kılıçlı köyünde yapılan sohbette köy muhtarı Mustafa Çavuş, Esentepe Köyü Muhtarı Hasan Şahin ve köy imamı Ufuk Dündar ile birlikte köy halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantı bilgi alışverişi içinde geçti.

Protokolde yerini aldı

Giresun Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı 10. Yıl Açılış Töreni’ne davet edilen CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Basri Gürsoy, 9 Ekim 2015 Cuma günü yapılan programda yerini aldı. Giresun Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu’nda başlayan törene katılan Gürsoy diğer protokol karşılaması eşliğinde salona girdi. Program öncesinde konukların kısa bir sohbeti esnasında programın onur konuğu ve açılış dersi vermek üzere Milli Eğitim eski bakanlarımızdan ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar tarafından tanıştırılan ve protokolde kısa bir sohbet eden Gürsoy objektiflerimize böyle yansıdı.

Yabancı hissetmiyorum

Gürsoy, burada yaptığı konuşmada, “Diğer köylerde olduğu gibi Kılıçlı köyünde de kendimi yabancı hissetmiyorum. Bizler buraların havasıyla büyüdük. Bu zamana kadar köy halkıyla iç içe büyümüş ve birbirimize farklı gözetmeden bu günlere geldik.  Milletvekili olma gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bu onuru ve gururu birlikte yaşamak istiyorum. Bu konuda sizleri en iyi anlayacak biri varsa içinizden biri olan kendimi görüyorum. Hizmet vermek, hizmet getirmek istiyorum. Hiç kimseye ayrım yapmaksızın sizlerden destek bekliyorum. Bu doğrultuda sizlerle birlikte, size hizmet vermek üzere yola çıktım. Bu dönem mutlaka ve özellikle Piraziz ve Bulancak’tan sizlerin vereceği oylarla hükümetin içinde olacağız. Bu sizin ve bizim çalışmalarımız Giresun CHP’den 2 milletvekili çıkarması için partili partisiz destek vererek Ankara’ya göndereceğinize inanıyorum” dedi.    

İstifa etsinler

Ankara’daki barış mitinginde yaşanan canlı bomba katliamı ile ilgili de kınama mesajı yayınlayan Gürsoy, “Ankara'da yaşanan patlamada güvenlik açığı bulunduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple İçişleri Bakanı ve Mit Müsteşarı’nı istifaya davet ediyoruz. Yaşanan olaylar, ülkemizi faşist ve dikta yönetimin idare ettiğinin göstergesidir. Hiç kimse Türkiye’nin demokrasi ile idare edildiğini söylemesin. O ki, tapelerde Hakan Fidan’ın, Mit Müsteşarlığı görevine devam ettiği dönemde ‘Karşıya geçer Türkiye’ye 2 tane füze atar savaş çıkartırım’ söylemlerine rağmen ülkenin ve istihbaratın başında olması Türkiye’nin lehine değil aleyhine bir durumdur. Dışarda düşman aramaya gerek yok; düşman içimizde. Bu sebeptendir ki MİT’in başında durduğu sürece olayların tekrarlanması çok normaldir. Diyarbakır, Suruç, Reyhanlı’da yapılan eylemler ve en son Ankara da yapılan eylemlerin katili tektir” dedi.

Kapı kapı dolaşıyor

1 Kasım 2015 erken seçimlerine kısa bir süre kala CHP Giresun’da işi sıkı tutuyor. Giresun’da en az iki milletvekili çıkarmak için gece gündüz çalışmalarını sürdüren Basri Gürsoy, Piraziz ve Bulancak bölgesinde çalmadık kapı bırakmıyor. Gündüz sahada çalışan, gece ise ev ziyaretlerini sürdürüp vatandaşlardan destek isteyen Gürsoy, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde hemşehrilerinden yetki istedi. CHP Milletvekili Adayı Basri Gürsoy’a ziyaretinde CHP Piraziz İlçe başkanı Nezir Kelleci, CHP Piraziz Belediye Meclisi Üyesi Engin Şen de eşlik etti.

Erkan BAŞKIRAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap