SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Bak: Türkiye bir spor devrimi yaşıyor

Bakan Bak: Türkiye bir spor devrimi yaşıyor

23 Şubat 2024 Cuma - 14:19




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’e kazandırılan, İnegölspor tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.





Bursa’nın sporda da öncü şehir olması için amatör ve profesyonel takımlara desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İnegölspor’a da modern bir tesis kazandırdı. 3 bloktan oluşan ve yaklaşık 38 dönüm alana kurulan spor tesisi, bünyesinde yer alan birçok imkânla sporculara hizmet verecek. 2 adet doğal çim futbol sahası, 600 kişilik tribünü, soyunma odaları, sporcu konaklama odaları, idari binaları, kafeteryası, yüzme havuzu, hamamı, otoparkı ve birçok hizmet birimiyle İnegöl’e değer katan tesis, aynı zamanda ilçede nice başarılı sporcunun yetişmesine imkân sağlayacak.

İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun halk oyunları gösterisiyle başlayan açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Ayhan Salman, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin, İnegölspor Başkanı Osman Sevim, siyasi parti temsilcileri ve kulüp sporcuları katıldı.

"ATATÜRK SPOR SALONUMUZU HİZMETE AÇACAĞIZ"

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hazırlanan projelere desteklerini esirgemeden veren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkür etti. Bursa’da göreve geldiğinde üç tane olan okçuluk kulüp sayısının 39’a yükseldiğini anlatan Başkan Aktaş, Bursa’nın artık özel okçuluk salonları, tekvando salonları bulunduğunu, Bursa tarihinde ilk kez olimpiyatlarda derece elde eden Hatice Kübra İlgün’ü olduğunu söyledi. Belediyelerin altyapı, yol, sosyal ve kültürel tesis yaparak şehrin birçok noktasına dokunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Özellikle genç nüfusa sahip olduğumuz için spor yatırımlarının çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için çok kıymetli ve değerlidir. Onlarca halı saha, spor salonları, yüzme havuzları kazandırıyoruz. En son başladığımız eski adıyla ve yine ‘Atatürk’ ismini yaşatacağımız Atatürk Spor Salonumuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yüzme havuzları ve müştemilatlarıyla hizmete açacağız. Salon 55 senelik ve çürük bir salondu. O projenin de başlangıcını yaptık” dedi.

"TÜRK SPORUNA İYİ SPORCULAR YETİŞTİRECEK"


13 buçuk sene İnegöl’e hizmet ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, İnegölspor’un bu şehrin bir markası olduğunu ve 40 senedir üst kulüplere önemli sporcular yetiştirdiğini söyledi. İnegölspor’un şehir merkezinde kalan yerlerinin de Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi iş birliğinde dönüşümler yapılacağını anlatan Başkan Aktaş, “Bu tesis, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. O günkü bedelle 79 milyon TL’ye mal oldu. Bizler kulübe olan desteğimizi hiç kesmedik. Hem İnegöl Belediyesi’nin hem de iş adamlarının destekleriyle bu katkılar artarak sürecek. İnşallah İnegölspor iyi yerlere gelir. Bu desteği vermiş olmak gelecekte önemli başarılara imza atacak, Türk sporuna iyi sporcular yetiştirecek olan bu tesisin yapımında rol olmak benim için de büyük mutluluktur. Kulübümüze başarılar diliyorum, tesisimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

"TÜRKİYE BİR SPOR DEVRİMİ YAŞIYOR"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açılışı yapılan tesisin İnegölspor’un geleceğine mühür vuracağını belirtti. İnegölspor’u çok eskiden beri tanıdığını, 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un genel sekreterliğini yaparken bir futbolcu transferi için İnegöl’e gelerek Hikmet Şahin ile görüştüğünü anlatan Bakan Bak, Hikmet Şahin’in de İnegöl’e spor anlamında da büyük katkılar sunduğunu ifade etti. İnegölspor’un önemli oyuncular yetiştiren ve altyapısı güçlü bir takım olduğunu kaydeden Bak, “Türk sporuna hizmet etmiş çok önemli bir kulüp. İnegölspor’un yolu açık olsun. Böyle bir tesisin önemli olduğunu görüyoruz. Alinur başkan da buraya bir vefa borcunu yerine getirmiş oldu. Yerel yönetimlerle spor kulüplerinin ilişkileri çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı ilk işlerden birisi amatör spor kulüplerine spor sahaları yapmak, malzeme dağıtmak, tesislerini geliştirmek oldu. Bunu devam ettiriyor ve 22 senedir Türkiye bir spor devrimi yaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanında UEFA standartlarında yapılan 36 tane stadyum var. Devam edenler var. Yüzlerce kapalı spor salonları, 700’e yakın olimpik veya yarı olimpik yüzme havuzları var. Sporda büyük bir devrim var. Olimpiyatlardaki alınan başarılarla bunun sonuçlarını görüyoruz. En son grekoromen güreş milli takımımız, Avrupa Şampiyonu oldu. 31 sene sonra serbest güreş takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Bayan milli takımımız Avrupa ikincisi oldu. Halterde, tekvandoda sporcularımız birçok madalya kazandı. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na İtalya ile beraber Türkiye olarak ev sahipliği yapacağız. Bu yüzden Bursa’da ve diğer şehirlerde spor anlamında birçok yatırım var” dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap