SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bahçeli'den kurultay açıklaması

Bahçeli'den kurultay açıklaması

15 Haziran 2016 Çarşamba - 11:31




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya'da bir tesiste düzenlenen iftar programına katıldı. Bahçeli, kurultaya ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.





Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya'da düzenlenen bir iftar programına katıldı. MHP'nin kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, muhaliflerin 19 Haziran'da Genel Mekrez önünde toplanması konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuya dair açıklamaları şu şekilde;

"MHP'nin daha fazla yıpratılmasına, tartışılmasına müsaade edemezdik, etmedik. Bu itibarla 10 Temmuz 2016 Pazar günü, Ankara Arena Spor Salonunda 6’ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı toplamaya karar verdik. Fakat tarlada toplaşıp tellere takılı kalanlar Olağanüstü Büyük Kurultay tarihi olarak 19 Haziran'ı belirlemişlerdir. 10 Temmuz'a uymayacaklarını açıklamışlardır. Ne var ki parti tüzüğümüzün 63'ncü maddesinin 3'ncü fıkrasında; 'Olağanüstü Büyük Kurultay toplantılarına Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulunca gerek görülen hallerde veya Büyük Kurultay delegelerinin en az beşte birinin imzaları ile noterce yazılı talebi üzerine çağrılabilir' hükmü vardır. Genel Başkan olarak parti tüzüğümüzün bana verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Büyük Kurultay tarihini 10 Temmuz olarak belirledim. Buna karşılık 19 Haziran dayatması art niyetliliktir, MHP'ye darbe teşebbüsüdür, ülkücüye ilanı yapılmamış savaştır. Bilinsin ki MHP 19 Haziran'a katılmayacaktır. Yine parti tüzüğümüzün 64'ncü maddesinin 1'nci fıkrasına göre: 'Büyük Kurultayın Genel Başkan veya Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yahut Genel Başkanın görevlendireceği Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden biri tarafından usulüne uygun olarak yoklama yapıldıktan sonra yeterli çoğunluk sağlanmışsa açılabileceği' belirtilmektedir. Ben ve ilgili arkadaşlarımın salonda bulunmayacağına göre bahsi geçen korsan kurultay nasıl yapılacaktır? 10 Temmuz'da, 6'ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı Ankara'da dava ve kardeşlik ruhuyla yapmaya her dava arkadaşımı davet ediyorum. Sizleri korsana değil, ülkücü karar ve iradenin şölenine bekliyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap