SON DAKİKA



Haber > Gündem > Babasını dövdüğü için kuzenini öldürdü

Babasını dövdüğü için kuzenini öldürdü

04 Ekim 2023 Çarşamba - 15:19




Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kümese girerek tavuklara zarar veren köpek sebebiyle amca yeğen arasında çıkan kavgaya karışarak, kuzenini öldürdüğü iddia edilen sanık, "Maktul Soner elinde orakla bize doğru gelince telaşa kapıldım, onu durdurmak ve korkutmak amacıyla ateş ettim. Her gece Soner'e dua ediyorum. Suçumu biliyorum, günahkarım" dedi.





Olay, 3 Aralık 2022 yılında Gündoğdu Mahallesi'nde meydana geldi. Soner Tezcan ve amcası arasında kümese giren köpek sebebiyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında başına bir cisim atılmasıyla amca Tezcan'ın kaşı patladı. Babasını kanlar içinde gören T. Tezcan, tabancayı alarak kuzenine 5 el ateş etti. Ağır yaralanan Soner Tezcan yere yığıldı. Soner Tezcan, hastanede yapılan tüm müdahale rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. T. Tezcan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"SONER'İN ELİNDE ORAK VARDI"

Olayla ilgili davanın 2. celsesi Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık T. Tezcan, maktulün ailesi, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Olaya ilişkin tanık olarak dinlenen sanığın annesi M. Tezcan, "Olay günü kahvaltı yaparken dışardan ses gelmeye başladı. Balkondan baktığımızda eşimi kanlar içinde gördüm. Soner'in elinde de orakla geldiğini gördüm. Oğlum maktule, 'Soner gelme, bizimle uğraşma' diyordu. Soner eşimi nerde görse takışıyordu. Daha önce de maktul bıçakla kapımıza geldi ancak eşim, yeğeni olması sebebiyle şikayetçi olmadı. Soner ile evlerimiz karşılıklı, bahçemiz ise ortak. Soner sürekli küfür ederdi" diye konuştu.

"'BABANI KESTİM SENİ DE KESECEĞİM' DEDİ"

Bildiklerini anlatan sanığın eşi S. Tezcan, "Kayınpederim ve Soner arasında sorun vardı. Olay günü ses duyarak balkona çıktım. Kayınpederimin yüzünden kan aktığını, Soner'in ise elinde orak olduğunu gördüm. Soner küfürler ederek eşime, 'Babanı kestim seni de keseceğim' dedi. Sonra Soner bize doğru koşmaya başlayınca silah sesi duydum. Olay bu şekilde gerçekleşti. Eşim, 'Beni de yaktın ahiretimi de yaktın' diyordu. Maktul elinde bıçakla daha önce de evimizin kapısına dayandı. Soner sürekli bize küfür ederdi" şeklinde konuştu.


"EŞİMİN VÜCUDUNDA 20 TANE DELİK VARDI"

Sanıktan şikayetçi olana maktulün eşi Özlem Tezcan, "Eşim kötü biri değildi, hayat doluydu. Sanığa ‘Yapma' dememe rağmen üzerimize doğru silahı sıktı. Eşimi bile bile öldürdü. Bizim hayatımız mahvoldu. Çocuklarımın geleceğini kim verecek. Eşimin vücudunda 20 tane delik vardı. 2 çocuğumla hala psikolojik tedavi görüyoruz. Bizim yaşayacak çok günümüzdü vardı ama sanık bizi bitirdi" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap