SON DAKİKA



Haber > Gündem > AYTO Aydın İnciri'ni, Çin’de tanıttı

AYTO Aydın İnciri'ni, Çin’de tanıttı

21 Ağustos 2023 Pazartesi - 12:53




Çin’de gerçekleştirilen 7. Uluslararası İncir Sempozyumu’na katılan Aydın Ticaret Odası, Aydın'ın önemli ürünlerinden olan coğrafi işaretli Aydın İnciri'ni dünyaya tanıttı.





Çin’in Sichuan eyaletine bağlı Weiyuan şehrinde gerçekleştirilen 7. Uluslararası İncir Sempozyumu’na Aydın Ticaret Odası’nı (AYTO) temsilen AYTO Meclis Başkan Yardımcısı Ayhan Atakul katılım sağladı. İncir Konferansı ve Expo Açılış Töreni'nin yer aldığı sempozyumda AYTO tarafından hazırlanan Aydın ili, Türkiye’de incir sektörü ve Aydın İnciri hakkında bilgileri içeren iki tanıtım filmi katılımcılara sunuldu. Sempozyumun açılış töreninde Dünya İncir Çekirdek Üretim Bölgesi Derneği’nin kurulması için Aydın ve Weiyuan bölgelerinin anlaşma sağlanan ilk bölgeler olacağı “Önde Gelen İncir Bölgeleri İttifakı” işbirliği anlaşmasını AYTO Meclis Başkan Yardımcısı Ayhan Atakul ve Neijing Şehri Belediye Başkanı imzaladı.

Genel merkezi Çin’de bulunacak olan Önde Gelen İncir Bölgeleri İttifakı’nın üyelerin incir endüstrisinin kalkınma stratejisini, politikalarını, teknolojilerini, standartlarını, pazarlarını ve diğer yönlerini ortaklaşa tartışmaları ve nihayetinde tüm bölgelerin sürdürülebilir kalkınmasını teşvik etmeleri için kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olduğuna değinildi. Dünyanın önde gelen incir bölgelerini birleştirmeyi, incir kültürünü geliştirmeyi, bilgi ve kaynakları paylaşmayı hedefleyen anlaşma ile incir yetiştirme, işleme, ticaret, bilimsel araştırma, eğitim ve kültür alanlarında işbirliği ve alışverişi güçlendirmenin hedeflendiği de dile getirildi. Kurulan işbirliği ile incirle ilgili uluslararası sempozyumlar, sergiler, eğitimler gibi faaliyetlerin düzenlenmesinin hedeflendiği de belirtildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap