SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ayasofya önünde provokasyon!

Ayasofya önünde provokasyon!

30 Haziran 2023 Cuma - 14:00




Yunan sosyal medya fenomeni Mike Kondylas'ın Ayasofya'nın önünde Yunan bayrağı açarak yaptığı provokasyon sosyal medyada tepki çekti. "Bir gün gerçek sahibine dönecek" diyen Kondylas'a ilk yorum "Anca uzaktan bakarsın" oldu.





İstanbul'un tarihi yapılarından biri olan ve geçtiğimiz yıllarda müze olarak kullanılan Ayasofya, Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2020 yılında tekrardan cami olarak kapılarını açtı. Yıllarca müze olarak kullanılan Ayasofya Cami'nin tekrardan ibadete açılmasına başta Yunanistan olmak üzere birçok ülke tepki gösterdi.

Binlerce Müslüman'ın ibadetlerini yerine getirmek amacıyla ziyaret ettiği tarihi cami, son olarak Yunan sosyal medya fenomeni Mike Kondylas'ın provokatif eylemine şahitlik etti.

"Bir gün gerçek sahibine dönecek"

Kondylas, Ayasofya önünde Yunan bayrağı ile poz vererek "Bir gün gerçek sahibine dönecek. İstanbul da bir Yunan şehri olacak" ifadelerini kullandı.

"Anca uzaktan bakarsın"


Ayasofya'nın tarihi ve dini önemiyle ilgili hassasiyetleri hiçe sayan turistin provokasyonu kamuoyunda tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, "Anca uzaktan bakarsın" şeklinde yorumlarda bulundu.

Türkiye'ye girmesi yasaklandı.

Büyük tepki çeken olayın ardından Yunan sosyal medya fenomeninin Türkiye'ye girmesi yasaklandı.

Yunan sosyal medya fenomeni Mike Kondylas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2020 yılında yeniden cami olarak kapılarını açan Ayasofya önünde Yunan bayrağıyla poz vererek "Bir gün gerçek sahibine dönecek. İstanbul da bir Yunan şehri olacak" paylaşımında bulundu. Görüntüler tepki çekerken, hakkında tahdit koyulan Kondylas'ın Türkiye'ye girmesi yasaklandı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap