SON DAKİKA



Haber > Gündem > Av yasağı kalkıyor 1 Eylül'de kalkıyor

Av yasağı kalkıyor 1 Eylül'de kalkıyor

29 Ağustos 2023 Salı - 11:23




Denizlerde av yasağının bitmesine son 1 gün kala tayfaları tatlı bir telaş sardı. Balıkçılar hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezondan umutlu olduklarını belirtti.





Denizlerden av yasağının kalkmasına son 1 gün kala Tekirdağlı balıkçıları tatlı bir telaş sardı. 4 buçuk aylık yasak sürecinde hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, bu süreçte boya badana, yağ bakımı, ağ tamirlerinin tamamladı. Bu yıl heyecanla yeni sezona başlayacak olan balıkçılar, palamuttan iyi haberler alamadıklarını, fakat bu sezonun lüfer sezonu olacağının altını çizdi.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Hüseyin Oğuz yaptığı açıklamada, “Bu sene 1 Eylül’de balıkçılığa başlayacağız. Bu süre zarfında teknelerimizin bakımları, makinelerimizin bakımları, ağlarımızın bakımlarını halen yapmaktayız. Bu sene palamuttan daha bir haber alamadık. Az olduğu söyleniliyor. İnşallah bu sene ümidimiz lüfer. Lüfer olur, çinekop olur. Palamut olmayacak değil az olacak. Buradan bütün balıkçı arkadaşlarımıza yeni sezonlarının hayırlı olmasını diliyorum. Hepsine rast gele. Kısmetse 1 Eylül’de ‘Vira bismillah’ denizdeyiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap