SON DAKİKA



Haber > Gündem > Atatürk'ün Zonguldak'a gelişi kutlandı

Atatürk'ün Zonguldak'a gelişi kutlandı

26 Ağustos 2023 Cumartesi - 13:51




Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.





Zonguldak Valiliği önündeki törene, Vali Osman Hacı Bektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, milletvekilleri, Karadeniz Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur protokol üyeleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başkan Selim Alan yaptı. Alan, "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimizi teşriflerinin 92. yıl dönümü dolayısıyla sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizin de bildiği gibi Milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1931 yılı çarşamba günü Ertuğrul yatı ile ilimizi şereflendirerek halkımızın büyük ilgisi ile karşılanmış bu ilgi ve heyecan dalgası tüm şehri sarmıştır. 26 Ağustos 1931 yılında şehrimize teşrif eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk maden ocaklarının işleyişini yerinde incelemek üzere Üzülme bölgesini ziyaret etmiştir. Bu ziyaretin ardından havzanın mevcut yapısında değişikliklere yol açan gelişmeler olmuş ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi yapılan bir dizi yeniliğin ardından yabancıların havzadan çekilmek zorunda kalmasıyla maden ocaklarımız tamamen millileştirilmiştir. Sosyal belediyecilikte ilkleri gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız ile çözüm odaklı hizmetlerimizin şehrimizin her noktasına ulaştığı yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturma gayretlerimizle beraber Kent estetiğini geliştirecek düzenlemeler yaparak Türkiye yüzyılında da şehrimizi yepyeni bir görünüme kavuşturmaya devam edeceğiz. İlimiz kömür ile var oldu hayat buldu ve şimdi de enerji Kenti olma yolunda Türkiye'ye güç vermeye hazır bir şehir haline gelmiştir. Artık şehrimizin Türkiye'nin enerji geleceğinde çok önemli bir rol oynayacağına yürekten inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap