SON DAKİKA



Haber > Gündem > Araştırma: Köpek davranışlarında cins sanıldığı kadar belirleyici değil

Araştırma: Köpek davranışlarında cins sanıldığı kadar belirleyici değil

29 Nisan 2022 Cuma - 15:02




Araştırma, genetik faktörlerin köpeklerin davranışlarında cinsten daha etkili olabileceğini gösterdi





ABD’de yapılan bir araştırma, köpek cinslerinin davranışları ayırt ederken düşünüldüğü kadar belirleyici bir faktör olmadığını ortaya koydu. 

The Guardian’da yer alan habere göre, ABD’li araştırmacıların 18 bin 385 evcil köpeğin fiziksel ve davranışsal özellikleri üzerine yaptığı araştırmanın sonuçları Science dergisinde yayınlandı. İncelenen köpeklerin neredeyse yarısının safkan olduğu belirtildi.

Araştırma sonuçlarının analizi, safkan köpekler arasındaki davranışlar farkların yalnızca yüzde 9’unun türle açıklandığını gösterdi.

Araştırmanın yazarlarından  Massachusetts Üniversitesi’nden Dr. Eliyor Karlsson “Ortalama farklı olsa bile insanların o türle ilgili size söylediklerine uygun davranışları olmayan bir köpeğiniz olması ihtimali yüksektir” dedi

Hiçbir davranış biçiminin tek bir tipe bağlı olmadığı tespit edilirken pitbull ve retriever cinsi köpeklerin insanlarla sosyal açıdan daha iyi anlaşabildiği belirtildi.

Araştırma, genetik faktörlerin köpeklerin davranışlarında cinsten daha etkili olabileceğini gösterdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap