SON DAKİKA



Haber > Gündem > Araç alım satımlarındaki anlaşmazlıklar mahkemesiz çözülecek

Araç alım satımlarındaki anlaşmazlıklar mahkemesiz çözülecek

15 Şubat 2024 Perşembe - 15:05




MASFED Başkanı Aydın Erkoç, Adalet Bakanlığı'ndan arabuluculuk ve alternatif uyuşmazlık yetkisi aldıklarını belirterek, araç alım satımıyla ilgili sorunların artık mahkemeye gitmeden hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını söyledi.





Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Türkiye'de 70 bin motorlu araç satıcısı bulunduğunu ve yılda 10 milyon aracın alınıp satıldığını belirterek, araç alım satımı sırasında kilometre sıfırlama, kazalı araçların kusursuz gibi satışa sunulması gibi sorunlar yaşandığını söyledi.

Erkoç, bu büyük hareketlilikte yaşanabilecek eksikliklerin çözümü için ise harekete geçtiklerini dile getirdi.

Araç alım satımına ilişkin sorunların çözülebilmesi için Adalet Bakanlığından arabuluculuk ve alternatif uyuşmazlık yetkisi aldıklarını anlatan Erkoç, "Tahkim oluşturduk. MASFEDTAM adıyla oluşturulan tahkimde, Türkiye genelinde yaşanan her türlü sorunlu araç alım satımlarına ilişkin konuyu, artık mahkemeye gitmeden, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Böylece devletin yükünü de azaltacağız." dedi.

Erkoç, MASFEDTAM'ın şu anda sadece Ankara'daki Otonomi'de faaliyet gösterdiğinin altını çizerek, yakın zamanda Türkiye'nin yer yerinde bu hizmeti vermek istediklerini kaydetti.

"Başvuruları hemen değerlendirmeye alıyoruz"


MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç ise başvuruların "0 (312) 282 46 46" numaralı telefon aranarak yapılabileceğini ifade ederek, "Başvuruları hemen değerlendirmeye alıyoruz. Sorunları en fazla 1 hafta içinde çözüme kavuşturmak istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız 'www.masfedtam.com.tr' adresinden ayrıntılı bilgilere ulaşabilir." diye konuştu.

Süreç nasıl işliyor?

Tahkim sürecinin işleyişini de anlatan Kılınç, "Başvurunun ardından karşı tarafı davet ediyoruz. Tarafların karşılıklı anlaşmaları ve mağduriyetin giderilmesi için köprü görevi yapıyoruz. Belirlenen zarar ödenmezse icra takibi başlatılıyor." ifadelerini kullandı.

Kılınç, başvuru konusuna göre ücretin belirlendiğini de dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mahkemelere verilen ücretten daha düşük ücret alınıyor. Zaten ücret de hakemlere veriliyor. Biz herhangi bir ücret almıyoruz. Vatandaşlarımızın, araç alım satımlarında 'Ortaya çıkacak anlaşmazlıkta tahkim yetkilidir.' yazılı bir dilekçeyi karşılıklı imzalamaları, yaşanan sorunların daha hızlı çözülmesini sağlayacaktır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap