SON DAKİKA



Haber > Gündem > Antalya OSB yeşil enerjide Türkiye’ye örnek oluyor

Antalya OSB yeşil enerjide Türkiye’ye örnek oluyor

24 Temmuz 2023 Pazartesi - 11:18




Son 6 ayda 20 yeni GES daha kurulan Antalya OSB'de Çatılara Özgürlük Projesi ile GES yatırımları katlanarak artarken, bölgedeki çatı GES sayısı 55’e yükseldi. 33 yeni GES’in kurulumu ise devam ediyor.





Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’ın 2018 yılında “Çatılara Özgürlük” sloganı ile hayata geçirdiği yeşil enerji projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Antalya OSB bünyesindeki fabrikaların çatılarını, güneşten elektrik üretim santralleri (GES) ile donatarak, üretimde kullanılan enerjinin yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesini hedefleyen proje, sıfır karbon salınımı ile birlikte, cari açığın kapanmasına sağlayacağı katkılar nedeniyle, sanayiciler kadar finans kuruluşlarından da yoğun ilgi ve destek gördü. GES yatırımlarının katlanarak artmasına vesilen olan proje ile Antalya OSB’deki GES sayısı 5’ten 55'e yükselirken, 33 yeni GES tesisinin de kurulum aşamasında olduğu bildirildi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap