SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ankara’da 1 Mayıs’ın adresi Tandoğan: Bu böyle sürmez

Ankara’da 1 Mayıs’ın adresi Tandoğan: Bu böyle sürmez

01 Mayıs 2022 Pazar - 14:11




1 Mayıs İşçi Bayramı, iki yıllık pandemi arasının ardından yeniden meydanlarda kutlanıyor. Ankara’da emekçilerin adresi Tandoğan Meydanı oldu.





1 Mayıs Ankara'da meslek örgütlerinin “Bu Böyle Sürmez, Birlikte Başaracağız” sloganıyla kutlanıyor. İki yıldır korona virüsü pandemisi nedeniyle yapılamayan 1 Mayıs mitingi için Ankara’da emekçiler Atatürk Kültür Merkezi’ne yakın noktada toplandı. Burada oluşturulan kortej Tandoğan Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yoğun güvenlik önlemi alınırken polis arama noktasına kadar pankartların açılmasına ve slogan atılmasına izin vermedi. Sloganlar eşliğinde yürümek isteyenleri engelleyen polis, “Alanda slogan atarsınız” dedi ve slogansız arama noktasına gidilmesini istedi.

1 Mayıs için bir araya gelen emekçiler, “Savaşa, Zamlara, Yoksulluğa Karşı Yaşasın 1 Mayıs”, “Gezi Tutuklularını Serbest Bırakın”, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”, “Eşit İşe Eşit Ücret”, “Çocuk İşçiliğine Son”, “İş, Ekmek, Özgürlük” pankartları taşıdı.


 

ÜÇ FARKLI DİLDE, ‘YAŞASIN 1 MAYIS’

“Her yer Taksim her yer direniş”, “İnsanca yaşmak onurumuzdur”, “Kamuda, özelde sömürüye son” sloganları eşliğinde yürüyen emekçiler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça üç farklı dilde “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı pankartlarla miting alanına geldi.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI SANCAR HDP KORTEJİYLE ALANA GELDİ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara’daki 1 Mayıs mitingine partililerle birlikte geldi.

“Ekmek, özgürlük ve adalet için yoksulluk düzenini değiştireceği” pankartı taşıyan HDP’liler, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı attı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap