SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ankara-Atina hattı geriliyor! Yunanistan'dan densiz talimat

Ankara-Atina hattı geriliyor! Yunanistan'dan densiz talimat

20 Eylül 2021 Pazartesi - 16:40




Ankara-Atina hattı Doğu Akdeniz, kıta sahanlığı ve göçmen sorunlarıyla yeniden geriliyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan skandal talimat ortaya çıktı.





Doğu Akdeniz, kıta sahanlığı ve göçmen sorunlarıyla çalkalanan Türkiye - Yunanistan hattında gerilim yeniden alevleniyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye'nin 'yasa dışı eylemlerden' vazgeçmesi gerekiyor" ifadeleri kullanmıştı.

ANKARA - ATİNA HATTI YENİDEN GERİLİYOR

Yunan Başbakan'ın "Sınırlarımızı göçmen akınına karşı koruyacağız, Erdoğan ile hemfikiriz" sözlerine de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Göçmenler konusunda tabii ki mesajımız olacak. Çünkü bunun en büyük yükünü, özellikle kahrını çeken biziz." demişti. Erdoğan'ın 'Yunanistan'ın talebi oldu. Miçotakis'e ABD'de görüşeceğiz" sözlerini ise Yunanistan'ın yalanlaması dikkat çekti.

Girit'in doğusunda Türk Kıta Sahanlığını kapsayan NAVTEX yayımlayan Yunanistan'a karşı bugün Türkiye, itiraz NAVTEX'i yayımladı.

BM Güvenlik zirvesinde karşı karşıya gelecek olan Erdoğan ile Miçotakis'in görüşüp görüşmeyeceği büyük bir muammayken, bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Ankara Büyükelçiliği'nden skandal bir talepte bulundu.


YUNAN BAKANDAN SKANDAL TALİMAT

Yunanistan basını Kathimerini'nin yayımladığı haberde Dendias'ın açıklamalarına yer verildi. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Ankara’daki Yunan Büyükelçiliği’ne, Türk balıkçı teknelerinin Yunanistan karasularında yasa dışı balık avlaması nedeniyle diplomatik süreç başlatılması talimatı verdi.

Denidas’ın açıklamasında “Maalesef Türkiye yasa dışı davranışında ısrar ediyor. Uluslararası hukuk altında haklarını savunmaya bağlı olan Yunanistan, hiçbir meydan okumayı yanıtsız bırakmayacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Dendias'ın tartışmalara neden olan açıklamasına Ankara'nın ne yanıt vereceği merak ediliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap