SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ambulans uçak 13 günlük bir bebek ve iki genç hasta için havalandı

Ambulans uçak 13 günlük bir bebek ve iki genç hasta için havalandı

26 Ağustos 2023 Cumartesi - 12:58




Sağlık Bakanlığı envanterine 2010 yılında giren ve havada adeta bir ‘sağlık üssüne’ dönüşen ambulans uçak, bu sefer 13 günlük bir bebek ve iki genç hasta için adeta zamanla yarıştı. İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi ise o anlara tanıklık etti.





Sağlık Bakanlığı envanterine 2010 yılında giren ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler de dahil olmak üzere birçok olayda sayısız başarılı uçuşa imza atan ambulans uçaklar, hasta nakil işlemlerine devam ediyor. Van ve Diyarbakır’da geçirdikleri rahatsızlık sonrası Ankara’ya sevk edilmesi gereken 3 hasta, ambulans uçakla birlikte Ankara’ya getirildi. Vakalara Ankara Çubuk Genel Havacılık Terminalinden havalanarak ulaşan ambulans uçak ekibi, sırasıyla Van Ferit Melen Havalimanı ve Diyarbakır Havalimanı’ndan alınan hastaları Ankara’da kara ambulans ekibine teslim ederek, yolculuğu başarıyla tamamlamış oldu. 13 günlük Bahar bebek, 16 yaşındaki Emir Can Ö. ve 18 yaşındaki Ahmet Yalğı Epikriz’in Ankara’ya getirilmesi için Çubuk Genel Havacılık Terminalinden başlayan zamanla yarışa ise İHA ekibi de tanıklık etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap