SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ambulans krizi mecliste! 112 istasyonları neden kapatılıyor

Ambulans krizi mecliste! 112 istasyonları neden kapatılıyor

04 Eylül 2023 Pazartesi - 14:28




CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi mecliste sunduğu soru önergesinde Ambulans arızalarından dolayı kapatılan 112 çağrı merkezleri ile alakalı sorunu meclis gündemine taşıdı.





CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi mecliste sunduğu soru önergesinde Ambulans arızalarından dolayı kapatılan 112 çağrı merkezleri ile alakalı sorunu meclis gündemine taşıdı.

Birgün gazetesinin haberine göre İlgezdi, “Ambulans eksiği nedeniyle geçici olarak kapatılan 112 çağrı istasyonları nedeniyle vatandaşların can güvenliğini neden tehlikeye atıyorsunuz?” diye sordu. CHP’li Akkuş İlgezdi, yeni ambulans alınmadığı için Bursa’da yedi, Adana’da ise on, 112 araç çağrı istasyonunun geçici olarak kapandığını belirterek, “Diğer illerden benzer bilgiler geliyor. Sayılar net olmadığı için açıklamıyoruz. Bakanlık bir ambulans alıp, bir ile yolladığı zaman bile tören düzenlerken, şuan sağlıkçılarımız eski ve fiziki şartları uygun olmayan ambulanslarda hastalarımıza hizmet vermeye çalışıyor. Bu ambulansların geneli çok eksi olduğu için bozuluyor ve bu yüzden 112 istasyonları kapanmak zorunda kalıyor. Vatandaşlarımız daha uzaktan gelecek ambulansı beklemek zorunda kalıyor. Bu da insan hayatını riske sokuyor” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap