SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aliyev: Almanya'yı kınıyoruz

Aliyev: Almanya'yı kınıyoruz

03 Haziran 2016 Cuma - 16:47




Başbakan Binali Yıldırım ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ortak basın toplantısı yaptı. Gündemde ise Almanya'nın soykırım kararı vardı.





Başbakan Binali Yıldırım ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ortak basın toplantısından konuştu.

"Ortak tarih ve kültürü paylaştığımız kader ortağımız kardeşimiz Azerbaycan'a bu kez Başbakan olarak ziyaret etmekten çok büyük memnuniyet duyuyorum. Güzel ev sahipliğinden dolayı da şükranlarımı sunuyorum. Azerbaycan ile Türkiye arasında artık bir gelenek oluştu. Türkiye'de yeni bir hükümet kurulduğunda ilk ziyaretini KKTC'ye hemen ardından Azerbaycan'a gerçekleştirilir. Bu çerçevede biz hükümetimizin kurulup güven oyu aldıktan sonra ikinci yurt dışı ziyaretini buraya gerçekleştiriyoruz. Bu geleneğin ötesinde farklı bir anlam da ifade ediyor. Azerbaycan-Türkiye ilişkileri kardeşlik hukukuna dayanan, geçmişten geleceğe uzanan bir birlikteliktir.

AZERİ HALKI DOSTUMUZDUR

Sayın Cumhurbaşkanı, değerli basın mensupları Azerbaycan-Türkiye ilişkileri 25 yıl içerisinde, ticarette, siyasette ve kültürel alanda bir çok mesafe kat etmiştir. Sayın Aliyev'in de söylediği gibi 1 yıl içerisinde 3 kere Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi.

ERMENİLERİN HUKUKSUZLUKLARI


Dünya şunu bilmelidir ki Azeri kardeşlerimizin haklı davasında sonuna kadar yanınızdayız. Azerbaycan'ın dostu bizim dostumuz, düşmanı da bizim düşmanımızdır. Dağlık Karabağ bölgesinde toprakların yüzde 20'sini işgal eden Ermenilerin bu hukuksuzluğuna dur demek gerekmektedir. Bir takım uluslararası kuruluşlar toplanıp, dağılıyorlar. Şimdi zamana oynama değil, çözüm üretme zamanıdır.

ALMANYA'NIN SKANDAL KARARI

Biz Türkiye olarak bu olayın sıkı takipçisiyiz. Bu bir çifte standarttır. Asla ve asla kabul edilemez. Ne zamanki yüzde 20'ye varan Azeri toprakları tekrar geri verilirse, Azerbaycan'ın o topraklardaki azadlığı tam anlamıyla sağlanırsa bu mesela çözülmüş olur. Uluslarası toplumun ele alması ve bu çifte standarttan vazgeçmesi gerekmektedir

Almanya aldığı skandal karardan dönerek bu gerçeği görür. Ancak ilişkilerimiz bozulabilir. Almanya'daki 3,5 milyon vatandaşımız için sıkıntılar yaşanmıştır. Bu karar alınırken Azeri topraklarındaki vahşetin görülmemesi büyük bir ayıptır.

ALİYEV'DEN AÇIKLAMALAR


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise yeni görevi dolayısıyla Yıldırım'ı kutladı ve ülkesine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aliyev, bu güzel geleneğin Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin en yüksek düzeyde olduğunu gösterdiğini belirtti.

İkili görüşmede Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini ele aldıklarını söyleyen Aliyev, şöyle konuştu:

 

"Bir daha gördük ki aramızda hiçbir görüş ayrılığı yok. Arzumuz, dileğimiz Türkiye-Azerbaycan birliğini daha da güçlü kılmaktır. Siyasi, ekonomik, ulaştırma ve diğer tüm alanlarda başarılı işbirliği yapıyoruz ve bugün Türkiye-Azerbaycan ilişkileri en yüksek düzeydedir. Görülecek işler de var. Bizi birleştiren önemli ulaştırma ve enerji projeleri gerçekleştiriliyor. Yakın zamanda biz dünya düzeyinde öneme sahip projelerin açılışını yapacağız. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri halklarımız, devletlerimiz ve bölge için büyük önem taşıyor. Bizim birliğimiz bölgede istikrarı daha da güçlendiriyor."

ALMANYA'YA KINAMA


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Almanya'nın '1915' kararını kınıyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap