SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP'li belediyeden çifte standart: Kime oy verdiyseniz onlara gidin

AKP'li belediyeden çifte standart: Kime oy verdiyseniz onlara gidin

09 Ağustos 2021 Pazartesi - 17:39




AKP'li Şırnak Belediyesi, vatandaşlar arasında çifte standart uygulayarak kendi seçmenine hizmet sunarken AKP’li olmayanlara ise, "Kime oy verdiyseniz onlara gidin" dedi.





AKP'li Şırnak Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi’nde 2 ay önce başlattığı yol çalışmasında mahalleyi ikiye ayırarak mahallenin bir kısmının yollarını yapmadı.

Mahallenin yukarı bölümünde bulunan 20'ye yakın evin yolunu yapmak için çalışmalara başlayan belediye ekipleri, yollara döşenmesi için getirdiği parke taşlarını getirdiği gibi geri götürdü. Yapımı yarıda bırakılan yollarda açık bırakılan rögar kapakları da tehlikelere davetiye çıkarıyor. Yollarının yapımı durdurulan mahalle halkı, AKP'li belediyenin uyguladığı çifte standarda tepki gösterdi.

"AKP’LİLERE HİZMET VAR BİZE YOK"

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, mahalle sakini Berivan Salğucak,  AKP'li Şırnak belediyesinin yönetimine geçmesiyle halk arasında çifte standart uygulandığını belirterek, “Mahallenin aşağısında bulunan evlerin yolları yapılmış. Ama bizim yollarımızı yapmıyorlar. Belediye ayrımcılık yapıyor. Bizim oturduğumuz mahalleye hizmet getirmiyor. Mahallelinin belediyede yaptığı görüşmede bizimkilere ise 'Siz HDP’lisiniz yollarınızı yapmayacağız, kime oy vermişseniz, onlar gelip yapsın’ demiş. Belediyenin bir an önce bu ayrımcı tutumdan vazgeçmesi gerekiyor. Herkese eşit şekilde hizmet vermesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

MAHALLEYİ 2 PARÇAYA BÖLDÜLER


AKP'nin bu kutuplaştırıcı hizmet anlayışından vazgeçmesi gerektiğini belirten bir diğer mahalleli Ayfer Yılmaz ise, "AKP mahallede ayrımcılık yapıyor. Mahalleyi 2 parçaya böldüler Hizmet vermesi notasında birçok kez dilekçe verdik. Ama bir türlü belediyeden bize bir dönüş olmadı. Örneğin aşağı mahallede bulunan evlere kanalizasyon sistemi yapılmış ama burada halen birçok evin kanalizasyonunu yapmamış. Burada yapılan kanalizasyonların kapağını da açık bırakmışlar. Çocuklarımız tehlike saçan bu kuyulara düşse kim hesap verecek? Yollarımız hâlâ yapılmadı. Kışın çocuklarımız bu çamurlu yoldan okula gidip geliyor” ifadelerini kullandı.

Duruma tepki gösteren Mariya Başkurt ise, "Yıllardır yol sorunu yaşıyoruz. AKP’lilere yol var, bize yok. Sadece yandaşlarına yol ve hizmet götürüyor. Şırnak Belediyesi’nin bu yanlış tutumunu asla kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlara çifte standart uygulayan AKP'li Şırnak Belediyesi, yol yapımında AKP’li olmayanlara hizmet vermeyerek, “Oyunuzu kime verdiyseniz, onlar yolunuzu yapsın” gibi skandal ifadeler kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap