SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP’li Somyürek’in yükselişi baş döndürdü

AKP’li Somyürek’in yükselişi baş döndürdü

04 Şubat 2022 Cuma - 18:02




Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde AKP üyesi olan Enes Somyürek son bir yıl içinde inanılmaz bir ivme ile yükselerek en son Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne atandı.





İbrahim Enes Somyürek 2018 yılı öncesine kadar AKP Çemişgezek İlçe Örgütü'nde sıradan bir üye iken 2018 yılında AKP Çemişgezek İlçe Başkanı oldu. 2019 yerel seçimlerinde AKP Çemişgezek Belediye Meclisi Üyeliği'ne seçildi. Zaman zaman başkan vekilliği görevini de yürüttü.

Somyürek, 2021 yılında AKP Tunceli İl Başkanlığı'na Sercan Özaydın’ın atanması ile birlikte AKP Tunceli İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. Hukuk işlerinde sorumlu il başkan yardımcılığı görevine getirilen ve aynı zamanda Çemişgezek Belediye Meclis Üyeliği görevini de sürdürmeye devam etti.

Belediye meclis üyesiyken başka belediyede yüksek maaş ile işe başladı

AKP Çemişgezek İlçe Başkanlığı'ndan il yönetim kurulu ve il başkan yardımcılığı görevine getirilen İ.Enes Somyürek, il başkan yardımcılığı görevine getirildikten sonra iş hayatında başlayan yükseliş 1 yıl içinde zirve yaptı.

Çemişgezek Belediye Meclis Üyeliği yaptığı sırada AKP’li Mazgirt Belediyesi'nde muhasebe servisinde büro elemanı olarak 10 bin TL maaş ile işe başlatıldı. Kısa sürede maaşı 12 bin 500 TL’ye çıktı.

Mazgirt Belediyesi'ne bile gitmeden kısa süre sonra, torpille, kadrosunu geçici görev ile Tunceli DSİ il müdürlüğü bünyesine aldırarak Mazgirt ilçesine gitmekten kurtuldu.


Bakanlık yazısıyla Elâzığ Valiliğine Özel Kalem Müdürü oldu

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta içinde AKP’li Mazgirt Belediye Başkanlığı'na resmi bir yazı yazarak belediye çalışanı Somyürek’in Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atandığını bu nedenle belediye ile ilişkisinin kesilmesini istedi. Bunun üzerine AKP’li Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli, Somyürek’in belediye ile ilişkisini keserek yazıyı İçişleri Bakanlığı'na gönderdi. Böylelikle Somyürek, Elazığ Valiliğinde Özel Kalem Müdürü olarak göreve başladı.

Yeni hedef Tunceli Özel İdare Genel Sekreterliği

AKP Tunceli İl Başkanlığı içinden bazı kaynakların verdiği bilgiye göre, Somyürek’in devlet memurluğu görevine atanmasından sora asıl hedefinin Tunceli Özel İdare Genel Sekreterliği görevine atanmak olacağı aktarıldı.

Somyürek’in AKP genel merkezi ile yaptığı görüşmeler sonucunda yakın bir zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli’de şu an Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yürüten Nazif Yıldırım’ın görevden alınacağı ve yerine kendisinin atanacağı iddia edildi.

CHP İl Başkanı atamaya tepki gösterdi

CHP Elazığ İl Başkanı Çağlar Duran bu atamaya tepki göstererek, Somyürek’in bu göreve atanmasının toplumun vicdanını derinden yaralamıştır dilerek şu açıklamayı yaptı:

“Gün geçmiyor ki yapılan haksız uygulamalara bir yenisi daha eklenmesin. Son olarak adrese teslim yapılan bir atama toplumun vicdanını derinden yaralamıştır. Milyonlarca üniversite mezunu, işsiz güçsüz dolaşırken, AKP ye yakın olan bir kişinin Elazığ Valiliğine özel kalem olarak atanması, ‘istisnai memuriyetin nerelerde kimler için kullanıldığını gözler önüne sermiştir. Bu durum maalesef devletin şeffaflığına ve adil olma ilkesine gölge düşürmektedir. Şehrimizde on binlerce gencimiz iş için dirsek çürütürken, mülakattan mülakata koşarken, ya da iş bulmak umuduyla kapı kapı dolaşırken, AKP Tunceli teşkilatından birinin Elazığ Valiliğine direkt, tepeden özel kalem olarak atanması, akılla, mantıkla ve vicdanla izah edilebilir bir durum değildir. Buradan sayın valimize çağrıda bulunuyoruz; lütfen şeffaf olunuz! Adil olunuz! Siz bu şehrin mülk-i amiri olarak, her kesime, her düşünceye eşit mesafede olmanız bulunduğunuz makam gereğidir. Bu yanlıştan dönmeniz temennisiyle Hayırlı Kandiller diliyoruz”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap