SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akdeniz sineğine karşı çiftçilere tuzak dağıtıldı

Akdeniz sineğine karşı çiftçilere tuzak dağıtıldı

26 Haziran 2023 Pazartesi - 12:35




Adana’nın Kozan ilçesine çiftçilere Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadelede Biyoteknik Kitle Yakalama Projesi çerçevesinde gönderilen tuzakların dağıtımı yapıldı.





İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan başvurular sonucunda çiftçilere yüzde 50 hibeli Akdeniz sineğine karşı tuzaklar dağıtılmaya başlandı. İl Müdürlüğü öncülüğünde başlayan dağıtımların devam ettiği belirtilirken, 2018 yılından bugüne kadar, bu konuda yoğun mücadele verildiği kaydedildi.
Kentte 750 bin dekar alanda narenciye, 300 bin dekar alanda ise diğer tür meyvelerin yetiştirildiğine dikkat çeken Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, İhracatı büyük oranda tehdit eden Akdeniz meyve sineği zararlısıyla 2018 yılından bu yana yoğun mücadele verdiklerini, çiftçilere sürekli uyarılarda ve desteklerde bulunduklarını söyledi.
Tekin, zararlıyla ilk olarak biyoteknik yollarla son çare ise kimyasal yöntemlerle mücadele ettiklerini aktararak, üreyeceği ortamlarda da önlemler aldıklarını vurguladı.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap