SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'den şimdide ''online seçim'' hamlesi!

AK Parti'den şimdide ''online seçim'' hamlesi!

15 Eylül 2020 Salı - 11:31




AK Parti iktidarının seçim sistemi üzerinde yaptığı değişiklik çalışmasının ayrıntılarından "online seçim sistemi" çıktı.





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında kurulan komisyon, Seçim Kanunu ve siyasi partilere ilişkin mevzuatta değişiklik yapılmasıyla ilgili çalışmalarında sona geldi.

Düzenlemeye göre, milletvekillerinin başka partiye geçmesinin önünü kesecek bir düzenlemeye gidilmemesi planlanıyor. Ancak başka partiye geçen milletvekili, grup kurma sayısına dahil edilmeyecek.

Öte yandan yapılan toplantılarda, korona virüs nedeniyle birçok toplu etkinliğin online olarak yapıldığı, ancak partilerin kongrelerini online olarak yapamadığı konusu da gündeme geldi. Bunun önüne geçebilmek için Siyasi Partiler Kanunu’na "Tüm partiler kongrelerini, online yapabilecek" maddesi eklenecek. AKP'nin, muhtemel salgın ya da başka durumlarda, seçimlerin online da yapılabilmesi için çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Ekim ayına kadar tamamlanması planlanan taslak metin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap