SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti Giresun hazır

AK Parti Giresun hazır

06 Ekim 2015 Salı - 09:09








AK Parti Giresun’da 1 Kasım seçimleri startını cumartesi günü düzenlediği aday tanıtım toplantısı ile verdi. 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda adayların ve partililerin coşkusu, AK Parti’nin Giresun’da seçimlere birlik içinde gideceklerinin göstergesi oldu. Adayların açıklanmasından sonra her partide olduğu gibi ilk oluşan tepkilerin ortadan kalktığı ve tüm Giresun teşkilatlarının eski-yeni tüm partililerin toplantıya iştirak ettiği görüldü. Toplantıda birlik mesajı verilirken; başta eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli olmak üzere, diğer adaylar Cemal Öztürk, Sabri Öztürk ve Adem Tatlı’nın heyecanı tüm salonun ortak heyecanı oldu.

Giresun’da birçok hayali hayata geçirdiklerini vurgulayan eski Bakan Nurettin Canikli, birlik içinde ve çok daha güçlü bir şekilde 1 Kasım seçimlerinden Giresun olarak zaferle çıkacaklarını belirterek, "Hedefimiz Giresun’da 4-0 yapmaktır. Buna Giresun olarak, Türkiye olarak ihtiyacımız var. Ve görüyorum ki; Giresun olarak biz bunu gerçekleştirmeye hazırız. Tüm teşkilatlar olarak 1 Kasım’a kadar tüm gücümüz ve heyecanımızla çalışacak ve birlikte başaracağız" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablodan gereken dersi aldıklarını ifade eden İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü de, Giresun’un 4-0 yaparak Ankara’da elinin daha da güçlenmesini sağlayacaklarına dikkat çekti. Diğer adayların konuşmalarıyla da coşan salonun heyecanı moralleri yükselterek seçime olan inançlarını adeta tavan yaptırdı AK Parti ve adayları yapılan aday tanıtım toplantısı ile moral bulurken, Giresun’da diğer partilerinde seçim çalışmaları özellikle sahada devam ediyor.

7 Haziran seçimlerinde Bülent Bektaşoğlu ile CHP, Orhan Erzurum ile MHP mecliste Giresun’u temsil etme şansı yakalamış ve başarılı olmuşlardı. 1 Kasım seçimlerinde yakaladıkları bu başarıyı kaybetmek istemeyen CHP ve MHP özellikle adaylar noktasında çalışmalarına hız verdi. Sürekli sahada olan ve vatandaşla iç içe bir görüntü veren milletvekilleri bu çabalarını avantaj olarak görüyorlar. Gerek Bektaşoğlu gerekse Erzurum sevilen kişilikleri ile öne çıkıyorlar. Bakalım bu sevgi seçmene olan güvenlerini koruyup tekrar Ankara’ya meclise gitmelerine yetebilecek mi? Özellikle biri garanti gören CHP ve Bektaşoğlu daha rahat davranırken, 2. sıra Bulancak adayı Basri Gürsoy’la da hamle yapmak istiyor.

Giresun’un oy potansiyeli olarak merkezden sonra en fazla oya sahip olan ilçesi olan Bulancak bakalım adayına destek verecek mi? Bulancak’ta sevilen bir isim olan Basri Gürsoy’un aday olması heyecanla karşılanırken bunun sonuçlara ne kadar yansıyacağını bekleyip göreceğiz. Bu seçimde en olası sonuç 3-1 olarak dillendiriliyor. Yani AK Parti bu seçimden 3 milletvekili ile çıkacak. Kalan bir ise büyük ihtimalle CHP olacak gibi. Ancak MHP’nin genel siyasetindeki geri ivmesine rağmen Orhan Erzurum’a Giresun’da gösterilen sevgi ve ilgi bu tabloyu bozabilir. Ya bir Orhan Erzurum olur ya da 2-1-1 ile tablo değişmez.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap