SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aileler bahçede çocuklar kursta

Aileler bahçede çocuklar kursta

10 Ağustos 2012 Cuma - 14:57




Ordu’ya Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden fındık toplamak için gelen fındık işçilerinin çocukları konaklama merkezinde Ordu Valiliği tarafından geliştir





Uzunisa köyündeki geçici konaklama merkezindeki çocuklara yönelik Ordu Valiliği tarafından açılan resim, beden eğitimi, okul öncesi eğitim, müzik, satranç, halk oyunları kurslarında 170 çocuk eğitim görüyorlar. Geçici konaklama merkezini ziyaret eden Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğrencilerle yakından ilgilenerek sorunları olup olmadığını sorarken, kurs öğretmenlerine de tek tek teşekkür etti. Müdür Türkkan, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizden gelen öğrencilerimize valimizin talimatları ile ne yapabiliriz diye düşündük. Burada resim, müzik, beden eğitimi, halk oyunları, okul öncesi eğitim programları düzenleyelim dedik. Şu anda 170 öğrencimiz kursumuzda mevcut. Burada emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada biraz sıkıntılar var. Bu çocuklara bir şeyler vermek adına çalışıyoruz” dedi. ÇOCUKLAR TÜRKÜLERLE EĞLENİYOR Çocuklar ise Müdür Türkan’a teşekkür ederek, yaptıkları resimleri gösterirken müzik öğretmeni ile birlikte türküler söylediler. Müzik öğretmeni ile birlikte önce Ordu’nun Dereleri türküsünü söyleyen çocuklar daha sonra Urfa yöresine ait müzik seslendirdiler. Hallerinden son derece mutlu gözüken çocuklar öğretmenlerine ve Milli Eğitim Müdürü’ne teşekkür etmeyi de ihmal etmediler. BURADA ÇALIŞMIYORUZ Ailesinin fındık toplamak için Ordu’ya geldiğini, kendisinin bahçeye gidemediği için bu kurslara katıldığını söyleyen Songül Bayazıt, “Ordu çok güzel. Burada çok eğleniyoruz, resim yapıyoruz, müzik dersleri alıyoruz. Burada çalışmıyoruz” diye konuştu. DOĞU VE GÜNEY DOĞU’DA KIZLAR OKULA GİTMİYOR İbrahim Güler ise Doğu ve Güneydoğu’da kız çocuklarının okula gönderilmediğini ifade ederken yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Ordu’da eğitim daha güzel. Çocuklar burada eğitim görüyorlar. Biz çalışmaya gidiyoruz. Onlar burada gelen öğretmenler ile ders görüyorlar. Doğu ve Güneydoğu’da eğitim yok. Bizim orda kızlar okula gitmiyor. Ordu’da böyle bir şey olması çok güzel. Biz diğer illere de çalışmaya gidiyoruz. Böyle bir şeyle Ordu’da karşılaştık. Burası çok güzel” şeklinde konuştu. BU ÇOCUKLAR DOĞU’DA EĞİTİMSİZ KALIYORLAR Urfalı olan Hüseyin Haliçlin, Ordu’ya fındık toplamaya geldiğini fakat darbuka ve davul çaldığı için öğrencileri müzik öğretmeni ile birlikte eğlendirildiğini söylerken, Ordu’daki ortamı hiçbir yerde görmediklerini vurguladı. Haliçlin, “Ben buraya fındık toplamaya geldim. Burada müzik öğretmenimle beraber çocukları eğlendiriyoruz. Onlara öğretmenimiz onlara müzik dersi veriyor. Ordu diğer illerden daha güzel. Çünkü Ordu’da çocuklar fındık bahçesinde çalışmıyor ve burada ders görüyorlar. Bu çocuklar doğuda eğitimsiz kalıyorlar. Okul ders falan bilmiyorlar” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap