SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ahmet Hakan: Ne kadar ırkçı. Ne kadar çirkin...Tadını kaçırdın Necmettin Bey

Ahmet Hakan: Ne kadar ırkçı. Ne kadar çirkin...Tadını kaçırdın Necmettin Bey

05 Aralık 2022 Pazartesi - 10:48




Ekonomi yazarı Necmettin Batırel, Kılıçdaroğlu'nun vizyon tanıtımında bulunan ekonomist Daron Acemoğlu'na FETÖ iması yaptı. Batırel'e tepki gösteren Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan "Ne kadar ayıp. Ne kadar ırkçı. Ne kadar ötekileştirici. Ne kadar çirkin" yorumunda bulundu.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda yaptığı konuşmasının etkileri sürüyor. Birçok kesim tarafından olumlu veya olumsuz yorum yapılan yeni vizyon tanıtımı ile ilgili 'Şakkadanak' çıkışıyla tanınan ekonomi yazarı Necmettin Batırel'den de paylaşım geldi.

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Batırel’in Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na yönelik paylaşımını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

CHP’ye danışmanlık yapacağı duyurulan Daron Acemoğlu’nu eleştireceğim diye şöyle bir paylaşım yapmış Necmettin Batırel:

“Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü Ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış, kan çekmiştir.”

Ne kadar ayıp. Ne kadar ırkçı. Ne kadar ötekileştirici. Ne kadar çirkin.


Yıllar önce Özgür Demirtaş ile çıktığı Tarafsız Bölge’deki sözleri nedeniyle çok uzun bir süredir eğlenceli videoların kahramanı haline gelen Necmettin Batırel’i hep tebessümle anıyordum.

Ama bundan sonra kaşlarımı çatarak anımsayacağım kendisini.

Ne demek kan çekmiştir?

Yahu bu ülkede geçen sene Ermeni bir kaymakam atandı bir ilçeye. Batırel’in kafasıyla yapılmadı o devrim. Bambaşka bir kafayla yapıldı.

Markar Esayan diye AK Partili Ermeni bir milletvekili vardı. Genç yaşta hayatını kaybetti. Hâlâ AK Parti tarafından çok büyük bir özlemle ve saygıyla anılıyor.


Markar Esayan’ı özlemle anan AK Parti ve Necmettin Bey’in bu çirkin yaklaşımı... Asla uzlaşmaz.

Uzlaşmamalı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap