SON DAKİKA



Haber > Gündem > Açıklama geldi! O süreler uzatıldı

Açıklama geldi! O süreler uzatıldı

23 Haziran 2020 Salı - 16:07




Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine (VERBİS) kayıt olmak için tanınan süreleri uzattı.





Kuruldan yapılan açıklamada, Kişisel Verilerin Korunması Kanununa göre  kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin VERBİS'e kayıt olması gereken  tarihlerin Kurul tarafından ilan edildiği hatırlatıldı.
Çeşitli sektör temsilcilerinin, yeni tip corona virüs (Kovid-19)  salgını nedeniyle bazı iş yerlerinin kapalı olması, uzaktan veya dönüşümlü  çalışma modellerinin uygulanması nedeniyle VERBİS'e kayıt yükümlülüğünün  zamanında yerine getirilemeyeceği gerekçesiyle sicile kayıt süresinin uzatılması  talebinde bulunduğu bildirilen açıklamada, söz konusu talebin Kurul tarafından  değerlendirildiği aktarıldı.
 
Açıklamada, yıllık çalışan sayısı 50'den veya yıllık mali bilanço  toplamı 25 milyon liradan çok olan veri sorumluları ile yurt dışında yerleşik  veri sorumlularının VERBİS'e kayıt süresinin 30 Eylül 2020'ye, yıllık çalışan  sayısı 50'den ve yıllık mali bilançosu 25 milyon liradan az, ana faaliyet konusu  özel nitelikli kişisel veri işleme olan veri sorumluları ile kamu kurum ve  kuruluşlarının VERBİS'e kayıt süresinin 31 Mart 2021'e uzatılmasına karar  verildiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap