SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD'den 'Türkiye' uyarısı: Seviye 3'e çıktı

ABD'den 'Türkiye' uyarısı: Seviye 3'e çıktı

10 Ağustos 2020 Pazartesi - 13:59




ABD'nin Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi'nden Türkiye'ye ilişkin uyarı geldi.





Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi resmi internet sitesi üzerinden, "Covid-19 riski Türkiye'de yüksek. CDC seyahat etmek isteyenlerin Türkiye'ye zorunlu olmadıkça gitmemesini öneriyor" açıklaması yaptı.

CDC’nin resmi internet sitesindeki “seyahat uyarıları” başlıklı bölümde Türkiye’ye de ayrı bir bölüm açıldı. Aralarında Nikaragua, Endonezya, Hindistan, Singapur ve Güney Kore gibi ülkelerle birlikte yer alan Türkiye’de “Covid-19 riski yüksek. Uyarı seviyesi 3’üncü seviyede” ifadesi yer aldı.

"Türkiye'ye gitmeyin'

Hazırlanan rehberde “CDC, turistlerin Türkiye’ye zorunlu olmayan bütün uçuşlardan kaçınmasını tavsiye ediyor. Covid-19 riski olan gezginler Türkiye’ye olacak bütün seyahatlerini iptal etmeliler ki buna zorunlu seyahatler de dahil” ifadesi kullanıldı.

Yapılan uyarıda, “Türkiye’de Covid-19 riski yüksek. Eğer Türkiye’de hastalanırsanız ve medikal bakıma ihtiyacınız olursa, kaynaklar sınırlı olabilir. Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı ya da Sağlık Bakanlığı ya da ABD Dışişleri Bakanlığı ya da konsolosluk işlemlerinin sitelerine bakabilirsiniz. Böylelikle seyahat edenlere uygulanacak test ve karantina işlemlerini öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz yerde sizden Covid-19 testi yaptırmanız istenebilir. Eğer testiniz pozitif çıkarsa bir süre karantina altına alınmanız istenebilir. ABD’ye geri dönüşünüz bile sekteye uğrayabilir” denildi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap