SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD’nin Türkiye üzerinden yarattığı algıyı açıkladı

ABD’nin Türkiye üzerinden yarattığı algıyı açıkladı

11 Şubat 2022 Cuma - 16:16




Yurt partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “Batı IŞİD’i PKK ve YPG’yi meşru göstermek için kullanıyor. Uluslararası algı anlamında Türkiye IŞİD’i destekliyor, maddi durumundan, Suriye’ye giriş çıkışlarından Türkiye’yi sorumlu tutuyor böyle bir algıyı yaratıyor. Bu Türkiye açısından çok önemli. Türkiye’de bir IŞİD’li bile kalmamalı, IŞİD’liler yakalanıp yargıya teslim edilmeli” dedi.





Yurt partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ABD’nin IŞİD üzerinden Türkiye’ye yönelik politikalarını değerlendirdi.

Tantan, “IŞİD liderinin Türkiye sınırlarına yakın bir yerde öldürülmesi asla tesadüf değil, bir proje. Türkiye’yi suçlamak için. Türkiye’nin terörü desteklediği algısı oluşturmak için bunlar yapılıyor. Türkiye’de araçların Suriye’de IŞİD’e silah götürdüğü algısı yaratılmak için de kumpas ve oyun kuldu. Bunlar batı istihbarat servisleri tarafından arşivlenip Türkiye’nin suçlanması tesadüf değil. Türkiye’nin içinden geçtiğimiz süreçte istihbaratın güçlendirmesi gerekiyor. Türkiye’nin dört bir tarafı ateş çemberi. Türkiye’de hedef ülke olarak seçildi. Türkiye’nin tüm bu oyunları boşa çıkarmak istiyorsa kendi hedefini belirlemeli ve ortaya koymalı.

“TÜRKİYE BUNU TERSİNE ÇEVİRMELİ”

Bağımsız, özgür iradesi ile bölge ülkeleri ile sorunları çözüp, kalkınma projelerini hayata geçirmek mi istiyor yoksa batı ülkeleri ile işbirliği içinde mi olmak istiyor? Bunun kararını vermeli Türkiye. Türkiye kendi milli iradesini ortaya koymalı. Türkiye’nin aleyhine algı operasyonu yapıldığı ortada. Yıllarca batı PKK ve YPG IŞİD ile mücadele ediyor diyerek, terör örgütünü partner olarak kabul etti, Türkiye’yi ise IŞİD’i koruyor, kolluyor, maddi destek veriyor algısı oluşturmak istiyor. IŞİD, El Kaide, El Nusra’ya Türkiye silah veriyor algısı yaratıyor batı, Türkiye bunu tersine çevirmeli” dedi.

“BÖYLE BİR ALGI YARATILIYOR”

Türkiye sınırına yakın bir bölgede IŞİD liderinin ABD’liler tarafından etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Tantan, “Daha önce bu IŞİD liderinin Türkmen olduğunu bile söylediler. Sonuçta Arap olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de sürekli olarak IŞİD’lilerin olduğu ifade ediliyor. Türkiye süratle sınırları içindeki IŞİD’lileri yakalayıp adalete teslim etmeli. Batı IŞİD’i PKK ve YPG’yi meşru göstermek için kullanıyor. Uluslararası algı anlamında Türkiye IŞİD’i destekliyor, maddi durumundan, Suriye’ye giriş çıkışlarından Türkiye’yi sorumlu tutuyor böyle bir algıyı yaratıyor. Aslında biliyoruz ki IŞİD’in, El Kaide’nin, El Nusra’nın arkasında ABD başta olmak üzere İngiltere ve İsrail var, bu kesin. Türkiye kendi üzerindeki algıyı ortadan kaldırması gerekiyor bunun içinde istihbaratın ve kolluk güçlerinin takip ettiği IŞİD’lileri yakalayıp yargıya teslim etmeli. Bu Türkiye açısından çok önemli. Türkiye’de bir IŞİD’li bile kalmamalı” diye konuştu.

“ALGI YARATILARAK TÜRKİYE SUÇLANIYOR”

Türkiye sınırında IŞİD liderinin etkisiz hale getirilmesinin anlam taşıdığını kaydeden Tantan, şunları belirtti: “Bu asla tesadüf değil. bu bir proje, Türkiye’yi suçlamak için. Türkiye’nin terörü desteklediği algısı oluşturmak için bunlar yapılıyor. Türkiye’de araçların Suriye’de IŞİD’e silah götürdüğü algısı yaratılmak için de kumpas ve oyun kuldu. Bunlar batı istihbarat servisleri tarafından arşivlenip Türkiye’nin suçlanması tesadüf değil. Türkiye’nin içinden geçtiğimiz süreçte istihbaratın güçlendirmesi gerekiyor. Türkiye’nin dört bir tarafı ateş çemberi. Türkiye’de hedef ülke olarak seçildi. Türkiye’nin tüm bu oyunları boşa çıkarmak istiyorsa kendi hedefini belirlemeli ve ortaya koymalı. Bağımsız, özgür iradesi ile bölge ülkeleri ile sorunları çözüp, kalkınma projelerini hayata geçirmek mi istiyor yoksa batı ülkeleri ile işbirliği içinde mi olmak istiyor? Bunun kararını vermeli Türkiye. Türkiye kendi milli iradesini ortaya koymalı. Türkiye’nin aleyhine algı operasyonu yapıldığı ortada. Yıllarca batı PKK ve YPG IŞİD ile mücadele ediyor diyerek, terör örgütünü partner olarak kabul etti, Türkiye’yi ise IŞİD’i koruyor, kolluyor, maddi destek veriyor algısı oluşturmak istiyor. IŞİD, El Kaide, El Nusra’ya Türkiye silah veriyor algısı yaratıyor batı, Türkiye bunu tersine çevirmeli.”


“BÖLGE ÜLKELERİ İLE İŞBİRİLĞİ ÖNEM KAZANIYOR”

Türkiye’nin kendi sınırları içinde bunu yaparken, bölgede özellikle de Irak ve Suriye’de inisiyatifi ABD, İsrail, Rusya ve İran’a bırakmaması gerektiğini belirten Tantan, “Türkiye inisiyatifi ele almalı. Bölgede Lübnan, Suriye, Irak başta olmak üzere bölgenin kalkınması ve güvenliği açısından işbirliği yapmalı. Bu aynı zamanda terör sorunun çözülmesi açısından önem taşıyor. Bunun yanı sıra Fırat ve Dicle’nin sularının kullanımı açısından bu ülkeler bir araya gelmeli. Bölgenin canlandırılması, tarıma açılması için, kalkınması için Türkiye burada liderlik yapabilir. Eğer bunu yaparsa tam olarak inisiyatifi eline alır ve terör sorununda önemli mesafe kaydeder” ifadelerini kullandı.

“BUNA DİKKAT EDİLMELİ”

Fırat’ın doğusunda ABD’nin desteklediği PKK-YPG’nin tasfiye edilmesi gerektiğini kaydeden Tantan, şunları ifade etti: “1916 yılında İngiltere ile yapılan Ankara Antlaşmasının Türkiye’ye verdiği yetkilileri göz ardı etmemek gerekiyor. Türkiye burada bölge ülkelerini de yanına alabilirse bölgede terör örgütlerinin ortadan kaldırılması koordineli bir şekilde başarılı olur. Burada mali ve ekonomik buna bağlı olarak kalkınma projeleri önemli rol oynar, bunlar ihmal edilmemeli. IŞİD başta olmak üzere devlet dışı aktörleri sürekli batı kullanıyor ve bölgedeki ülkelere istikrarsızlık getiriyor. PKK ve YPG ile örneğin Türkiye’yi istikrarsızlaştırma çabası var ABD’nin. Ordu haline getirdiği PKK YPG’yi ABD bölgede her yerde kullanabilir, buna dikkat edilmeli.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap