SON DAKİKA



Haber > Gündem > 7 saatlik kabus! Şanlıurfa'daki selde kurtarılmayı bekledi

7 saatlik kabus! Şanlıurfa'daki selde kurtarılmayı bekledi

16 Mart 2023 Perşembe - 17:09




Şanlıurfa’yı vuran selde mucize bir kurtuluş yaşandı. 21 yaşındaki Mehmet Yusuf Rat tam 7 saat boyunca su dolu alt geçitte kurtarılmayı bekledi. Yusuf Rat, yaşadıklarını CNN Türk Özel Haber Şefi Fulya Öztürk'e anlattı.





Deprem bölgesi yaşadığı şoku atlatamamışken bir felaket daha yaşadı. Kuvvetli sağanak bir anda sele döndü. Şanlıurfa'da yollar hızlı akan bir nehre dönüştü. Dakikalar içinde onlarca ev su altında kaldı. Alt geçitte birçok kişi mahsur kaldı.
 

21 yaşındaki Mehmet Yusuf Rat, Şanlıurfa'daki sele Abide Kavşağındaki alt geçitte arabasında yakalandı. 7 saat boyunca kurtarılmayı bekledi.
 

Rat, o anlarda yaşadıklarını “Arabanın üstüne çıktık. Bir müddet sonra su doldu. Tırnaklarımla tuttum. Polisler bizi kurtardı ama mucize olarak kurtulduk.” sözleriyle anlattı.
 

Rat'ın açıklamaları şöyle; Aracımla çıkıyordum tam, dere taştı. Su akınca arabalar geri geri gelmeye başladı. O an kaza yaptık. Sonra bir dakika içinde su doldu. Dünkü görüntülerdeki gibi. 1-2 saat kurtarılmayı bekledim. Parmakla tam tepeden suyu ölçüyordum. 2 saatten sonra ben de ümidimi bıraktım. Sesim daha yeni açıldı. Polisler bizi kurtardı ama bu bir mucizeydi. 7 saat boyunca köprünün tam tavanındaydık.
 

Çıkarılırken bir fotoğrafım var. Her şeyim pislik içinde, bir tek burnum temiz. O da anayolun altında bir delik gördüm. Burnumu sadece oraya koyabildim. Aşağısı zifiri karanlık. Dışarıyı görünce dünyaya yeni mi geldim, yeni mi doğdum" diye hissettim. Şimdi de aracının altgeçitten çıkmasını bekleyen Fat, "Çalışıyorlar, biz de mecburen bekleyeceğiz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
sel

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap