SON DAKİKA



Haber > Gündem > 5 kıtadan 10 ülkede Omicron bilançosu

5 kıtadan 10 ülkede Omicron bilançosu

05 Ocak 2022 Çarşamba - 14:44




Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı, Omicron varyantıyla endişe verici boyuta ulaştı. Artan vaka sayısıyla birlikte birçok ülkede yeni uygulamalar devreye sokuldu. Varyant ABD’de de vakaların yüzde 70’ini oluştururken, günlük 1 milyon vaka ile rekor kırıldı. Hollanda tam kapanma kararı aldı. Portekiz’de futbol takımları krize girerken Güney Afrika ve Japonya'da durum dünyadan biraz farklı. İşte ülkelerin Omicron'a karşı aldığı tedbirler ve son gelişmeler...





Tüm dünya sıkı tedbirler ve küresel çapta başlatılan aşılama kampanyalarıyla bir nebze de olsa Covid salgınının hızını kesmeyi başarmıştı. Fakat Delta’dan da daha çabuk bulaşan Omicron tüm dengeleri bozdu.

Güney Afrika’da 24 Kasım’da tanımlanan Omicron, çok kısa bir sürede dünyaya yayıldı ve baskın hale gelmeye başladı. Hatta G7 ülkelerinden gelen toplu açıklamada "Omicron'un günümüze kadar görülmüş en büyük küresel tehdit" olduğunun altı çizilmişti. Bu açıklama aslında hem durumun ciddiyetini ortaya koyuyor hem de tüm dünya ülkeleri için kritik bir çağrı içeriyor.

Türkiye dâhil 80’den fazla ülkede görülen Omicron, yayılma hızı nedeniyle tüm dünyada Covid-19 önlemlerini de artırmış durumda. Hatta birçok ülke salgının başından beri açıklanan en yüksek günlük vaka sayılarını açıklıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre geçen hafta yaklaşık 2 milyon yeni vaka kaydedildi.

Fakat şöyle bir durum da var. Bir taraftan rekor sayıdaki günlük vakalar karantina tedbirleri alınması yönünde baskıya neden olurken öte yandan hastaneye yatışların düşük kalması hem moral veriyor hem de düşündürüyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap