SON DAKİKA



Haber > Gündem > 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değişti!

3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değişti!

17 Temmuz 2023 Pazartesi - 23:44




Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi yayımlandı. Kararla 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.





Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun, 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi bugün yayınlandı. Kararnameyle, 3 bin 36 adli hakim ve savcı ile 387 idari hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun. Hâkim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, aileleri ile birlikte sağlık ve esenlikler temenni ederim. Adalete olan güveni daha da yukarılara taşımak için her kademedeki meslektaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari Yargı 2023 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar bugün itibarıyla tamamlanarak karara bağlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2023 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı. Kararnameye göre 3 bin 36'sı adli, 387'si idari yargı olmak
üzere toplam 3 bin 423 hakim ve savcının görev yerinde değişikliğe gidildi.

Kararname ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hakimler ve Savcılar Kurulunun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun. Hakim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, aileleri ile birlikte sağlık ve esenlikler temenni ederim. Adalete olan güveni daha da yukarılara taşımak için her kademedeki meslektaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Eş durumuna bağlı atamalar kura kararnamesinin ardından yapılacak

HSK tarafından yayımlanan kararnameye göre kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara kura kararnamesi ile atamalar yapılacak. Eşi aday olan hakim ve savcıların eş durumuna bağlı atamaları kura kararnamesinden sonra yapılacak. Yayımlanan kararnamede, “Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 20 Temmuz 2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından 'Hakim Savcı Atanma Talep Formu' başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın ayrıca fiziki dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. Görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla mutlaka UYAP üzerinden göndermeleri gerekmektedir. Meslektaşlarımızın yeniden inceleme talepleri Kararname Bürosuna ulaştıktan sonra, atanma talep formlarının ulaştığına ilişkin bilgi, ilgililere 24 saat içinde formda bildirdikleri telefon numaralarına mesaj yoluyla bildirilecektir. Kararname ile ataması yapılmayan meslektaşlarımızın, yeniden inceleme hakları bulunmamaktadır. Meslektaşlarımızın müstemir yetki taleplerinin alınmasına ilişkin ilan, kararnamenin yeniden inceleme talepleri sonuçlandıktan sonra ayrıca yapılacaktır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımıza, ailelerine, yargı teşkilatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz” denildi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne savcı olarak atandı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı oldu.


Karşıyaka Hakimi Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan, Adana'ya hakim olarak atandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Can Tuncay, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu. 

Ankara Cumhuriyet Savcısı Salih Zeki Yılmaz, Hatay'a savcı olarak atandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekil Fehmi Tosun, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı oldu. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı oldu.


Şike davasının da savcısı olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, Bilecik'e savcı olarak atandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Fatih Camgöz, Bolu'ya savcı olarak atandı.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Muhsin Muslu, Mersin'e düz hakim olarak atandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muhammed Ensar Bulutoğlu, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap