SON DAKİKA



Haber > Gündem > 23 sene sonra aynı ismi gören Yunan basınını korku sardı

23 sene sonra aynı ismi gören Yunan basınını korku sardı

25 Ağustos 2019 Pazar - 16:03




Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla general ve amiral atamaları yapıldı. Yunanistan basını ise Akdeniz Bölge Komutanlığına atanan Tuğamiral Ercan Kireçtepe'nin ardından paniğe kapıldı. Tuğamiral Kireçtepe, 1996 Kardak çıkarmasında adadan Yunan bayrağını indiren 12 SAT komandosundan biriydi.





Yunan medyasının Doğu Akdeniz korkularına bir yenisi daha eklendi. 1996'da Kardak'ta Yunan bayrağını indiren SAT komandolarından olan Ercan Kireçtepe'nin Akdeniz Bölge Komutanı olması, Yunanlıları korkuttu. Yunan gazetesi Ekathimerini haberi, "Akdeniz'deki en önemli üslerden birine Tuğamiral Ercan Kireçtepe atandı. Ercan Kireçtepe, 1996'da Türkiye ve Yunanistan'ı neredeyse savaşın eşiğine getiren Kardak çıkarmasında, SAT komandosu olarak görev yapmıştı" girişiyle verdi. FETÖ kumpas davaları mağduru olan Tuğa. Ercan Kireçtepe, geçmişte Kardak çıkarmasını yapan askerler arasındaydı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap