SON DAKİKA



Haber > Gündem > 20 yıldır iktidarda olan parti, ''daha yeni başlıyoruz'' diyorsa...

20 yıldır iktidarda olan parti, ''daha yeni başlıyoruz'' diyorsa...

25 Mart 2022 Cuma - 17:45




Korkusuz Gazetesi köşe yazarı Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, AKP'nin ülkeyi 20 senedir yönetiyor olmasına rağmen Mahir Ünal'ın kullandığı, ''yeni başlıyoruz'' ifadelerini değerlendirdi.





Gazeteci/yazar Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, ''AKP’nin bitmek bilmeyen hazırlığı…'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yarkadaş yazısında, AKP'li Mahir Ünal'ın, “Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz” ifadelerini değerlendirirken, 20 yıldır iktidarda olan bir parti, daha yeni başladığını iddia ediyorsa bu aslında geçmişte hiçbir şey yapmadıklarının itirafıdır yorumunda bulundu.

AKP'li Bülent Turan'ın, Çanakkale Köprüsü'yle ilgili sözlerine de değinen Yarkadaş, Turan'ın ifadelerini siyasi gaf olarak nitelendirdi.

Barış Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Ekonomideki kriz derinleştikçe, krizin baş sorumlusu olan AKP de artık ne diyeceğini bilemez bir hale geldi. Belli ki; artık söyleyecek sözleri tükendi. İktidar partisi, kendi oluşturduğu sorunların altında eziliyor ve çözüm üretemiyor. Bunu her gün yaptıkları birbirinden ilginç açıklamalarda daha net bir şekilde görüyoruz.


19 YIL YETMEMİŞ…

AKP sözcüleri, aslında sahada top çeviriyor ve seçime kadar zaman kazanmaya çalışıyor. AKP’li Mahir Ünal da bu isimlerden biri… Ünal, sorunların varlığını kabul ederken, “Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz” diyor.

Mahir Ünal, sözlerinin sosyal medyada tartışma başlatması üzerine yeni bir twit atıyor ve şöyle diyor:

“Evet ulaşımdan sağlığa, eğitimden savunma sanayine her alanda Cumhuriyetimizi yeni yüzyıla hazırladık ve daha yeni başlıyoruz. Evet Türkiye dünyadan bakıldığında güçlü bir bölgesel güç! Evet Türkiye’nin Yüzyılı Başlıyor…”

Ne hazırlıkmış arkadaş!


Bir türlü bitmiyor!

Türkiye’yi neredeyse 20 yıldır yöneten bir iktidar, “Daha yeni başlıyoruz’’ diyerek aslında geride kalan yıllarda hiçbir şey yapmadıklarını da itiraf etmiş oluyor.

ÇITAYI YUKARI ÇEKTİ!

Peki Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a ne demeli?

AKP’li Turan, Çanakkale 1915 Köprüsü’nü savunurken, ‘‘siyasi gaf” tarihine geçiyor. Turan, CHP’li milletvekillerinin Çanakkale Köprüsü’ne ilişkin haksız kazanç eleştirilerini yanıtlarken, şu ifadeleri kullanıyor: “Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama para veriyorum. Geçmeden para verilmesi vatandaş için ekstra bir imkandır…”


Doğrusu vatandaşın geçmediği köprü için para ödemesi nasıl bir ‘’ekstra imkandır’’ bunu anlayamadım… Demek ki; AKP iktidarında hepimiz kendimizi şanslı hissetmeli ve ‘‘geçmediğimiz köprüye para verebilme imkanına kavuştuğumuz için’’ iktidara teşekkür etmeliyiz!

TOPLUM YENİYİ BEKLİYOR

Bu iki örnek bile, iktidarın içine düştüğü çözümsüzlüğün ve artık ne diyeceğini bilemez bir hale geldiğinin göstergesidir. AKP’nin Türkiye için ne çözüm üretme yeteneği ne de böyle bir kapasitesi vardır. Önemli olan, eskiyen ve çürüyenin yerine yenisini koyabilmek ve umudu ayağa kaldırmaktır. Bu da başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin görevidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap