SON DAKİKA



Haber > Gündem > 1744 rakımda ibretlik fotoğraf! 2 yıldır bekliyorlar

1744 rakımda ibretlik fotoğraf! 2 yıldır bekliyorlar

15 Ocak 2024 Pazartesi - 11:06




Kırıkkale'de son yılların en kurak kış mevsimi yaşanıyor. Bin 744 rakımlı Dinek Dağı'nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da manzara değişmedi, adeta kuraklığın fotoğrafı çekildi.





Kırıkkale'de son yıllarda kar ve yağmur yağışlarındaki azalma, kuraklık tehlikesini de beraberinde getiriyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle bölgede adeta bahar havası yaşanıyor. Bölgenin en yüksek rakımlı dağına geçen yıl olduğu gibi bu yılda kar yağmadı.

Bin 744 rakımlı Dinek Dağı'na en son 2022 yılının Ocak ayında karın yağdığı görüldü. 2022, 2023 ve 2024 yıllarının Ocak ayında "dron" ile çekilen fotoğraf ve görüntüleri ise bölgede yaşanan kuraklığı gözler önüne serdi.

'KAR İLE İLGİLİ BİR BELİRTİ DE YOK'

Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı gelen vatandaşlar, güneşli havanın tadını çıkardı. At antrenörü Fatih Kayabaş, 3 yıldır tesiste görev yaptığını belirterek, bu yılın Ocak ayında da kar yağmadığını söyledi. Heyecanla karın yağmasını beklediklerini anlatan Kayabaş, "1744 rakımlı Dinek Dağı'nda at antrenörü olarak çalışıyorum. 3 yıldır buradayım. Bu sene özellikle Ocak ayının ortasında olmamıza rağmen halen kar yağmadı. Şehir dışından gelen misafirlerimizde kar görmek için geliyor ama maalesef kar yağmadığ diğer imkanlarından faydalanıyorlar. Hava göründüğü gibi güneşli ama soğuk. Kar ile ilgili bir belirti de yok. Karın yağmasını heyecanla hevesle bekliyoruz" şeklinde konuştu.

At antrenörü Hüseyin Furkan Özyurt, "Son iki seneden beri şuan Ocak ayında kar yağmıyor." dedi.


'KAR UMUDUYLA GELDİK KAR DAHİ GÖREMEDİK'

Ailesi ile birlikte vakit geçirmek için geldiklerini belirten Fatih Şahin, "Yıllardır buradayız kar umuduyla geldiğimiz Dinek Dağı'nda Ocak ayının ortası olmasına rağmen maalesef kar dahi göremediğimiz bir ortamdayız. En azından bu olayı eğlenceli hale getirmek için çocukları at sırtında biraz vakit geçirmelerini sağlayacağız" ifadesini kullandı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap