SON DAKİKA



Haber > Gündem > 10 ilde taşımalı eğitim! Öğrenciler ücretsiz olarak okula götürülecek

10 ilde taşımalı eğitim! Öğrenciler ücretsiz olarak okula götürülecek

15 Şubat 2023 Çarşamba - 11:52




10 ilde taşımalı eğitime başlanacağını belirten Bakan Özer, "10 ilde kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okula götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar taşımasını sağlayacağız." dedi. Bakan Özer, "20 Şubat'ta 71 ilde eğitim-öğretime başlayacağız. Hayatı normalleştirmemiz için öncelikle eğitimi normalleştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.





Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

10 İLDE TAŞIMALI EĞİTİM

Bakan Özer, burada yaptığı açıklamada, "Sağlam raporu verilen kamu binaları hizmet vermeye başladı. Aileler istedikleri durumda çocuklarını farklı illerdeki okullara nakledebilir. 10 ilde kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okula götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar taşımasını sağlayacağız. 10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız.

"PSİKOSOSYAL DESTEK ÇADIRLARI 10 İLE KURULACAK"

Psikososyal destek çadırları cuma gününe kadar deprmeden etkilenen 10 ile kurulmuş olacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada, çok başarılı bir koordinasyon var. 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor." ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap