SON DAKİKA



Haber > Gündem > 10 bin polis alımı ne zaman? Polislik başvurusu nasıl yapılır?

10 bin polis alımı ne zaman? Polislik başvurusu nasıl yapılır?

13 Aralık 2023 Çarşamba - 11:37




31. POMEM başvuruları ile ilgili güncel bilgiler takip edilirken Bakan Ali Yerlikaya 10 bin polis alımı müjdesi verdi. Polislik başvurusu yapmak isteyenler EGM 10 bin polis alımı ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, polislik başvurusu narıl yapılır? 31. POMEM başvuru tarihi belli oldu mu?





10 BİN POLİS ALIMI - 2024 yılında polis memuru olmak isteyenler için müjdeli haber Bakan Ali Yerlikaya'dan geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, birçok suç çetesini çokerterek üstün başarı gösteren polis teşkilatının genişleyeceği müjdesini basın bilgilendirme toplantısında verdi. Bakan Yerlikaya, yakın zamanda 10 bin polis alımı yapılacağını duyurdu. Peki, 10 bin polis alımı başvurusu ne zaman, şartları neler? 31. POMEM başvuru tarihi belli oldu mu?

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada "10 bin yeni polis alımını yakında duyuracağız" ifadelerini kullandı.

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Polis alımı başvuru süreci ile ilgili detaylar henüz belli olmadı. Detaylar açıklandığında haberimizde yer alacak.


BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Karara göre, merkez teşkilatına 10 emniyet müdürü, 90 başmüfettiş ve 500 polis memuru kadrosu, taşra teşkilatına ise 9 bin 500 polis memuru ile Moral Eğitim Merkezine bir müdür ve müdür yardımcısı kadrosu ihdas edildi.

31. POMEM BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Polis Akademisi 31. Dönem POMEM mülakat sınav yerleri ve tarihlerine ilişkin henüz açıklama yapılmadı. 30. Dönem POMEM başvuruları, 01-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında "ais.pa.edu.tr" adresi üzerinden alınmıştı. 31. Dönem POMEM sınavına ilişkin yeni bilgiler geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

30. DÖNEM POMEM KADIN-ERKEK AÇILAN KONTENJANLAR


LİSANS MEZUNU

ERKEK: 6.900

KADIN: 1.580

ÖNLİSANS MEZUNU

ERKEK: 1.700


KADIN: 420

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap