SON DAKİKA


Foto Galeri > İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

19 Aralık 2021 Pazar - 13:51

İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından kar seferberliği başladı. 290 bin ton tuz depolarda tutulurken belirli bölgelerde kar küreme ve tuzlama araçları hazır bekletiliyor.

1 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

Havaların soğumasıyla birlikte İstanbul'un bazı noktalarında hava sıcaklıkları 4 derecenin altına kadar düştü. Hafta içinde bazı kesimlere kar yağdı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de kar yağışı uyarıları ardı ardına geldi. Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre Türkiye'nin birçok ilinde kar yağışı etkili olacak.

2 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre İstanbul'da kar yağışının Pazartesi gününden itibaren etkili olması bekleniyor. Hal böyle olunca da kar seferberliği başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu anda deposunda bulunan 190 bin ton tuz ve bin 582 araçla karın olumsuz etkilerine müdahale etmek için hazırlanıyor.

3 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

Cebeci'de bulunan tuz deposunda hazırlıklar giderek hız kazanıyor. Cebeci tuz deposunda kristalize olmuş tuzlar, elek diye tabir edilen makinelerden geçirilerek tekrar kullanıma hazır hale getiriliyor. Buradan da kepçe yardımı ile kamyonlara yüklenerek, İstanbul'un çeşitli bölgelerine gönderiliyor.

4 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

Önümüzdeki günlerde 100 bin ton tuzun daha depolara ilave edilmesi bekleniyor. İBB ve İSFALT'a bağlı ekipler AKOM'dan gelecek olumsuz bir bildirime karşı belirli noktalarda araçları ve tuz stoklarıyla hazır bekliyor.

5 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

1582 ARAÇ HAZIR BEKLİYOR

İBB Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü Murat Er “Kışa hazırlıklarımızı toplamda 7 bin 421 personel ile 1582 tane araçla hazırlığımızı tamamladık. 465 tane bekleme noktamız var. Kriz anında bu noktalarda araçlarımız hazır bekliyor" dedi.

6 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

Er, en şiddetli karda İstanbul'da 150 bin ton tuz kullanıldığını, şu an 190 bin ton tuzun bulunduğunu belirtti.

7 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

8 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

10 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

11 / 11 İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap