SON DAKİKA


Foto Galeri > Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

17 Mart 2020 Salı - 14:38

ABD’de Başkan Donald Trump’un koronavirüs salgını önlemlerini açıkladığı gün Florida halk virüse rağmen plajları doldurdu.

1 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

ABD’nin Florida kentinde koronavirüs salgınına karşı yetkililer tarafından ‘aranıza mesafe koyun, mümkün olduğunca temastan kaçının, toplu etkinliklerde bulunmayın’ uyarılarına rağmen halk Clearwater Plajı’nda denize girmeye devam etti. Uyarıları dinlemeyen bir kısım halk hava sıcaklığının yüksek olmasını fırsat bilerek hafta sonu plajları doldurdu.

2 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Florida'nın batı kıyısındaki kar beyazı plajdan görüntüler, uyarılara kulak asmayıp kalabalığın içerisine dalan insanları gözler önüne serdi.

3 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

COVID-19 virüs salgını nedeniyle doğu kıyısındaki bazı plajlar kapalıyken, kapatılmayan plajlara kalabalıklar doldu.

4 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Clearwater yakınlarındaki Tampa plajı da bu hafta sonu açık kalacak ve kalabalıkların yeni hedefi hale gelecek.

5 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Koronavirüs pandemisi dünya çapında 7 bin 100 insanın ölümüne neden oldu. ABD'nin koronavirüs bilançosu da git gide artıyor.

6 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Ülke genelinde şu ana kadar 4 bin 475 enfekte vaka ve 87 ölüm meydana geldi. Bütün dünya, salgına okulları, büyük toplantıların yapıldığı yerleri, restoranları ve mekanları kapatarak önlem almaya çalışıyor.

7 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Uzmanlar ve hükumetler de insanlara virüs salgınını önlemek adına sosyal mesafeyi korumaları gerektiği uyarılarında bulunuyor. Bütün bu çabalara rağmen ABD sahil şeridindeki kalabalığın havadan çekilmiş görüntüleri ile gözler önüne serildi.

8 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Tatile giren öğrenciler sahil şeridinin bir kısmının kapalı olması ve insanlara yasak bölge olarak belirlenmesine rağmen, kapatılmayan kısımlarında kalabalık gruplar halinde parti yapmayı tercih etti.

9 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Miami belediye başkanı Dan Gelber ülkede olağanüstü hal ilanı yapıldıktan sonra, Florida sahil şeridinin en popüler alanlarının halka kapatıldığını ve Miami sahilinin artık bittiğini açıklamıştı.

10 / 10 Florida sahilindeki kalabalık endişe yarattı

Florida eyaletinde, çoğu genç veya yirmili yaşlarındaki 149 pozitif koronavirüs vakası olduğu ve 4 kişinin virüse bağlı semptomlardan yaşamını yitirdiği bildirilmişti. ABD Hastalık Kontrol Merkezleri, 50'den fazla kişinin katıldığı tüm etkinliklerin iptal edilmesi gerektiğini önerdi. Plajın girişindeki 'girilmez' uyarı işaretlerine ve kalabalık toplantılara karşı uyarılar devam ederken öğrenci kalabalığı hafta sonu boyunca sahil şeridinde görülmeye devam etti.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap