SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yumurta üreticileri, Rekabet Kurulu'nda sözlü savunma yapacak

Yumurta üreticileri, Rekabet Kurulu'nda sözlü savunma yapacak

26 Eylül 2023 Salı - 14:03




Rekabet Kurulu, rekabeti kısıtlayıcı çeşitli eylemlerde bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen 20 yumurta üreticisi ve Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nin (YUM-BİR) de aralarında bulunduğu 13 teşebbüs birliğinin ve 12 üreticinin sözlü savunmalarını dinleyecek.





Rekabet Kurulu, yumurta üretimi alanında faaliyet gösteren firmalar ile YUM-BİR'in de aralarında olduğu yerel birliklerin 4054 sayılı 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesiyle yasaklanan rekabeti kısıtlayıcı çeşitli eylemlerde bulunup bulunmadığının tespiti için 2 ayrı soruşturma başlattı.

Devam eden soruşturmalarda, sözlü savunma aşamasına gelindi. 20 yumurta üreticisi firma 24 Ekim'de, YUM-BİR, üye 12 birlik ve 12 şirket ise 25 Ekim'de Rekabet Kurulu'na savunma verecek.

Soruşturma heyetinin de görüşünü açıklayacağı toplantının ardından yaklaşık 15 gün içerisinde nihai kararın açıklanması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap