SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yaylalarda hububat hasadı başladı

Yaylalarda hububat hasadı başladı

19 Ağustos 2023 Cumartesi - 13:44




Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin yaylalarında hububat hasadının başladığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, su sıkıntısından dolayı verimde geçen yıla oranla yarı yarıya düşüş olduğunu kaydetti.





Ülkemizin önemli sebze ve meyve üretim merkezlerinden olan Gazipaşa’da üreticiler yaylalarda hububat hasadına hazırlanıyor. Özellikle Topsekisi, Maha, Berem ve Çayıryakası yaylalarında domates, salatalık, fasulye, kabak, lahana, marul ve maydanoz üreten çiftçiler, şimdilerde nohut, arpa ve buğday gibi ürünlerin hasadına başladı.

“Geçen yıla oranla yarı yarıya düşüş var”

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, ilçenin buğday başta olmak üzere nohut, arpa gibi hububat üretiminin büyük bir bölümünün yaz aylarında yaylada yapılan üretimle karşılandığını ve Gazipaşa’nın birçok yaylasında mayıs ayında ekim yapan üreticilerin ektikleri ürüne göre temmuz, ağustos ve eylül aylarında hasat yaptığını, buğday hasadının en fazla Çayıryakası Yaylası’ndan yapıldığı, nohut hasadının bazı bölgelerde başladığını ve eylül ayında da devam edeceğini belirtti.




Çiftçilerin 'su kesilecek' diye sürekli bir kuşku içinde olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, su sıkıntısından dolayı verimde geçen yıla oranla yarı yarıya bir düşüş olduğunu dile getirdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap