SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yatırımların ertelenme riski var

Yatırımların ertelenme riski var

15 Temmuz 2015 Çarşamba - 10:49




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide aşağı yönlü risklerin arttığını söyleyerek "Özel sektör yatırımlarının ertelenme riski var" dedi





Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; bugün yaptığı basın toplantısı ile ikinci çeyrek gerçekleşmelerini açıkladı.Ekonomide aşağı yönlü risklerin arttığını söyleyen Bakan Şimşek, Özel sektör yatırımlarının ertelenme riski bulunduğunu belirtti. Şimşek. bunun yanında cari açıkta önemli bir iyileşmenin söz konusu olduğunu kaydetti.

Şimşek; "Sürdürülebilirliğin devamı için önümüzdeki dönemde mutlaka ikinci nesil reformları hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu da büyük oranda siyasi istikrar ve güven ortamına bağlıdır" dedi.Bütçenin Haziran ayında 3,2 milyar TL fazla verdiğini belirten Şimşek bu verilerle 2015 yılı Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre 3,8 milyar liralık iyileşme olduğunu belirtti.Ekonomide aşağı yönlü risklerin arttığını söyleyen Bakan Şimşek, Özel sektör yatırımlarının ertelenme riski bulunduğunu belirtti. Şimşek tüm risklere rağmen cari açıkta önemli bir iyileşmenin söz konusu olduğunu kaydetti.

Şimşek ayrıca bütçe gelirlerinde meydana gelen artışın nispeten zayıf seyreden ekonomik aktiviteye rağmen sağlandığını belirtti.Şimşek sözlerine bütçe disiplininin önemine vurgu yaparak son verdi: "Bütçe disiplinini devam ettirilmesinin Türkiye'nin yararına olduğu kanısındayız. Makro finansal istikrar açısından Türkiye'nin tek çıpası bütçe disiplinidir. Bütçe disiplini büyüme için en temel ön koşuldur ayrıca Cari açık ve enflasyon açısındandan da çok önemlidir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap