SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kurban bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu! İşte tarihler...

Kurban bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu! İşte tarihler...

13 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:35




Emeklilerin refahını artırmak için 2018'de uygulanmaya başlayan bayram ikramiyesiyle emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı dolayısıyla 15,3 milyon emekli ve hak sahibine ikramiye ödemesi yapacak. Peki, emeklilere kurban bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?





Kurban Bayramı'na kısa bir zaman kaldı. Kurban Bayramı bu sene 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan arasında hesaplara yatırılmıştı. İşte, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödemelerinde son durum...

İkramiye 2018'de her bayramda 1000 lira olarak verilmeye başlanırken, 2021'de 1100 liraya, 2023'te 2 bin liraya, bu yıl için ise yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi.

Milyonlarca emekli, 2024 Kurban Bayramı için bayram ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatacağını merakla bekliyor.

Yılın ikinci emekli bayram ikramiyesi, Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak.

Üç bin lira olarak ödenecek bayram ikramiyesinin, Kurban Bayramı'ndan önceki hafta 5-10 Haziran tarihleri arasında yatırılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı öncesinde "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap