SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yaşlı, engelli aylığında zam ödemelerinin tarihi belli oldu

Yaşlı, engelli aylığında zam ödemelerinin tarihi belli oldu

09 Ocak 2024 Salı - 11:39




Ocak ayı itibariyle toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıkları hesaplara yattı.





Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zam ödemesinin 'Şubat ayı dönem ödemesiyle birlikte' hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının, 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve yaklaşık 1,4 milyar TL tutarında engelli aylıkları olmak üzere hesaplara yatırıldığını belirtti.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini ifade eden Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık” ifadelerini kullandı.

ZAMLI AYLIKLAR NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Göktaş, Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında yaşlı ve engelli aylıklarında artış olacağını söyleyerek “Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için ocak ayı farklarını, şubat ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara yatıracağız” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap