SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Varlık Fonu özel bankaları fonlayacak! Türk Telekom için kredi arıyor

Varlık Fonu özel bankaları fonlayacak! Türk Telekom için kredi arıyor

28 Ocak 2022 Cuma - 12:15




Türkiye Varlık Fonu, Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'nın el koyduğu ve 4 yıl sonra bedelsiz Hazine'ye devredilecek olan Türk Telekom'u satın almak için kredi arayışına girdiği ortaya çıktı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan oğlu Bilal Erdoğan'ın sınıf arkadaşı Salim Arda Ermut'un Genel Müdürü olduğu Türkiye Varlık Fonu, Lübnanlı Hariri ailesinin sahibi olduğu Oger Telecom'un sahibi olduğu ancak 8 milyar dolarlık kredisini ödeyemeyen ve Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'nın el koyduğu Türk Telekom için kredi arayışına girdiği ortaya çıktı.

4 yıl sonra Hazine'ye bedelsiz olarak devredilecek Türk Telekom hisselerinin bankalardan geri almak için Varlık Fonu'nun kullanılması dikkat çekti.

Bloomberg'in ulaştığı kaynaklara göre Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin satın alımı için aradığı finansmanın tamamını ya da büyük bölümünü karşılamak için mevcut hissedar bankalarla kredi görüşmesi gerçekleştiriyor.

Varlık Fonu, “Bankalarla satın alma konusunda görüşmelerimiz devam ediyor” diyerek daha fazla detay vermezken, bankaların hisselerinin temsilcisi Levent Yapılandırma Yönetimi (LYY) konuya ilişkin Bloomberg’e yorum yapmadı.

Bankalar yaklaşık üç yıldır daha önce ödenemeyen kredilerine karşılık olarak LYY şirketi aracılığı ile Türk Telekom’un çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor. Akbank, Garanti ve İş Bankası en fazla hisseye sahip üç banka konumunda.


Aralık ayında Varlık Fonu ve LYY, hisselerin olası devri konusunda resmi görüşmelere başlandığını duyurmuştu.

Güncel piyasa değerine göre Türk Telekom’un bankaların elindeki hissesi yaklaşık 1,4 milyar dolar değerinde.

Varlık fonu halihazırda Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan Turkcell'de de çoğunluk hissesine sahip.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap